Un nou centru de îngrijiri pentru bolnavii de cancer din Bucureşti. Rudele vor putea sta cu pacienţii şi pe timpul nopţii

de:
04 iul. 2012
1 Afișari
Un nou centru de îngrijiri pentru bolnavii de cancer din Bucureşti. Rudele vor putea sta cu pacienţii şi pe timpul nopţii

Primarul Neculai Onţanu împreună cu Preasfinţia Sa Ciprian Câmpineanu, episcopul vicar patriarhal au verificat marţi, 3 iulie a.c., stadiul lucrărilor la noul aşezământ social destinat persoanelor bolnave de cancer în fază terminală este ridicat în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon din Sectorul 2.

Potrivit estimărilor specialiştilor, în maxim o lună vor fi finalizate lucrările la construcţie şi se va continua procesul de angajare al salariaţilor şi al dotărilor administrativ-sanitare necesare. Astfel, în această toamnă, mai exact pe 24 octombrie, noul centru „Sfântul Nectarie” urmează să fie dat în folosinţă, spre beneficiul bolnavilor care vor găsi aici un loc primitor şi cu toate facilităţile necesare. De altfel, pacienţii centrului vor dispune deopotrivă de personal medical specializat, dar şi de duhovnici care să le fie alături în clipele de cumpănă.

Noul Centru de îngrijiri paliative “Sfântul Nectarie” construit în curtea Bisericii Sfântul Pantelimon are patru etaje, 28 de locuri pentru persoane bolnave, aflate în fază terminală, precum şi cabinete medicale ce vor fi deservite de personal specializat. În acelaşi timp, ca noutate, centrul va pune la dispoziţie spaţii de locuit pentru rudele şi cunoştinţele bolnavilor care doresc să le stea alături atât pe timpul zilei, cât şi al nopţii. Totodată, specialiştii în domeniul oncologic vor avea la dispoziţie o sală de conferinţe pentru reuniunile ştiinţifice organizate.

Piatra de temelie a acestui centru a fost sfinţită în toamna anului trecut, pe 8 noiembrie, de un sobor de preoţi conduşi de Prea Sfinţitul Ciprian Câmpineanul, episcop – vicar patriarhal în prezenţa Primarului Neculai Onţanu şi a enoriaşilor din Capitală.

Primul centru de acest gen a fost deschis în urmă cu cinci ani, tot în sectorul 2, prin colaborarea dintre Patriarhia Română şi Primăria Sectorului 2, dovedindu-se benefic pentru bolnavii de cancer, motiv pentru care s-a decis de ambele părţi, dezvoltarea proiectului prin construire unui nou aşezământ social.

Cookies