Un nou centru de îngrijiri a bolnavilor de cancer se construieşte în Bucureşti

de:
09 nov. 2011
0 Afișari
Un nou centru de îngrijiri a bolnavilor de cancer se construieşte în Bucureşti

Noul Centru de îngrijiri paliative “Sfântul Nectarie” va avea două etaje şi mansardă, 30 de camere pentru persoane majore bolnave, aflate în fază terminală, precum şi cabinete medicale ce vor fi deservite de personal specializat.

Pentru realizarea acestui proiect, Ambasada Elveţiei, a aprobat suma de 550.000 de euro, printr-un program special de finanţare, iar Primăria Sectorului 2 va contribui cu suma de 132.000 de euro.

Lucrările urmează să fie finalizate anul viitor în luna noiembrie, când va avea loc sfinţirea noului aşezământ la sărbătoarea Sfântului Nectarie.

Piatra de temelie pusă la fundaţia construcţiei noului aşezământ social destinat persoanelor bolnave de cancer în fază terminală a fost sfinţită în cursul serii de marţi, 8 noiembrie, de un sobor de preoţi conduşi de episcopul vicar patriarhal, Ciprian Câmpineanul, eveniment la care au mai participat primarul Sectorului 2 –  Neculai Onţanu şi mai mulţi enoriaşi din Capitală, informează administraţia locală.

Primul centru de acest gen a fost deschis în urmă cu patru ani, tot în Sectorul 2, prin colaborarea dintre Patriarhia Română şi Primăria Sectorului 2.

Cookies