Un nou campus universitar în Bucureşti

de:
08 oct. 2013
0 Afișari
Un nou campus universitar în Bucureşti

Miercuri, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Sectorului 3, prilej cu care rectorul universităţii, Acad. Ioanel Sinescu, a anunţat că intenţionează să construiască un nou campus universitar care să cuprindă rectoratul, decanatele, sălile de curs, căminele, cantina, Spitalul Universității și tot ceea ce este nevoie pentru un campus complex de nivel înalt, „întrucât extinderea bazei de învățământ este necesară”.

În acest sens, primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiță, s-a oferit să găsească un teren pe care să-l pună la dispoziția UMF „Carol Davila”: „Sunt conștient de faptul că un astfel de campus reprezintă un pol de dezvoltare, iar în acest sens, îmi doresc să fie făcut în Sectorul 3 pentru că dezvoltă această zonă a orașului, creează locuri de muncă și atrage investitori.”

În continuarea proiectului educațional pe care Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București l-a inițiat anul trecut, în liceele bucureștene, în cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun!”, astăzi, 8 octombrie 2013, UMF„Carol Davila”, a semnat un protocol de colaborare cu Primăria Sectorului 3. Parteneriatul are ca obiective iniţierea şi sprijinirea unor proiecte educaţionale și cultural științifice comune. „Suntem foarte interesați de această colaborare din momentul în care ne-ați făcut această propunere. Inițiativa dumneavoastră vine în ajutorul comunității sectorului 3, începând de la gradinițe, școli, până la licee și mediul universitar. Avem o comunitate universitară reprezentată de studenți foarte dornici să se implice în toate acțiunile medicale și cele de voluntariat, inclusiv pentru persoanele vârstnice și cu dizabilități care nu se pot deplasa, pentru grădinițe și școli care au nevoie de o educație medicală din prima copilărie”, a declarat rectorul universităţii, acad. Ioanel Sinescu.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București va acorda asistență didactică pentru proiectul Şcoala Vocațională, prin identificarea de aptitudini și talente pentru elevii din învățământul preuniversitar din Sectorul 3 și îndrumarea acestora către facultățile dorite. Acest parteneriat se va derula timp de patru ani.

 

Cookies