Un nou cămin studențesc va fi construit în Complexul Grozăvești. Guvernul a aprobat proiectul în ședința de astăzi

16 nov. 2022
404 afișări
Un nou cămin studențesc va fi construit în Complexul Grozăvești. Guvernul a aprobat proiectul în ședința de astăzi
Un nou cămin studențesc va fi construit în Complexul Grozăvești. Guvernul a aprobat proiectul în ședința de astăzi | Sursă foto: Facebook-Ministerul Dezvoltării

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a anunțat că a fost aprobată de Guvern construirea unui nou cămin studențesc în Complexul Grozăvești.

Un nou cămin studențesc va fi construit în Complexul Grozăvești

În cadrul ședinței de miercuri, 16 noiembrie 2022, Guvernul a aprobat construirea unui nou cămin studențesc pentru Universitatea din București. Acesta se va alfa în Complexul Grozăvești din București. 

După cum a informat Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației noul cămin urmează să beneficieze de 238 de camere de cazare. În fiecare dintre acestea vor locui câte două persoane.

Astfel că, maximul de studenți ce vor putea fi cazați în această unitate este de 476.

Construcția va fi realizată după cum urmează:

  • Subsol 2,
  • Subsol 1,
  • Parter,
  • 7 etaje,
  • 2 etaje retrase.

La nivelul subsolurilor vor fi amenajate 92 de locuri de parcare de care se vor putea folosi persoanele cazate în acest cămin.

Un nou cămin studențesc va fi construit în Complexul Grozăvești.
Un nou cămin studențesc va fi construit în Complexul Grozăvești / Sursă foto: Facebook-Ministerul Dezvoltării

Cât va costa construirea noului cămin

Ministerul Dezvoltării a anunțat și care este valoare estimată pentru realizarea acestui obiectiv. Astfel că, valoarea estimată este de 198.298.000 de lei. Din această suma Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura suma de 196.292.000 de lei.

Diferența urmează să fie suportată de către Universității din București din bugetul propriu, iar din această sumă vor fi realizate următoarele:

  • Amenajarea terenului,
  • Amenajări pentru protecția mediului,
  • Asigurarea utilităților.

Realizarea acestui cămin studențesc se încadrează în țintele de dezvoltare stabilite programul de Guvern 2021-2023 „Modernizarea și construirea de unități de învățământ”. În cadrul acestuia va fi asigurată construire a 20 de cămine studențești în București.

Cookies