FIT CITY

Un nou cămin de bătrâni se deschide, vineri, în Sectorul 6

„Proiectul este unul de anvergură, complexul Floare Roşie îşi propune să acopere întreaga arie de nevoi specifice persoanelor în vârstă lipsite de suport familial. Atât dotările cât şi personalul au ca scop reabilitarea şi reinserţia în societate a beneficiarilor noştrii de vârsta a treia”, se precizează în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 6.

Complexul are în cadrul său şi o componentă de recuperare medicală, oferind servicii de kinetoterapie, proceduri reumatice, electroterapie şi hidroterapie atât pentru bătrânii rezidenţi cât şi pentru persoanele vârstnice cu probleme medicale din Sectorul 6.

De asemenea, căminul de bătrâni este dotat cu spaţii de recreere de tip cluburi, sală de mese, toalete accesibilizate, cabinete medicale, de consiliere psihologică, având o capacitate totală de 100 de locuri în regim rezidenţial şi de peste 120 de locuri – componentă de recuperare medicală.

„În Sectorul 6, din cei peste 370.000 de locuitori, aproximativ o treime din populaţie este reprezentată de persoane vârstnice, majoritatea peste 70 de ani. Noul complex de servicii sociale Floare Roşie oferă atât şansa persoanelor vârstnice fără familie să ducă o viaţă normală, într-un spaţiu care acoperă toate nevoile acestora, cât şi bătrânilor din comunitate accesul la servicii de recuperare medicală în contextul unei lipse acute de astfel de servicii medicale în Bucureşti”, informează administraţia locală.

Investiţia în noul complex de servicii sociale se ridică la suma de aproximativ 2 milioane de euro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button