Un nou drum expres de 5 kilometri se construieşte în Capitală. VEZI DETALII PROIECT

de:
10 feb. 2011
2 Afișari
Un nou drum expres de 5 kilometri se construieşte în Capitală. VEZI DETALII PROIECT

Noul drum aflat în planurile Primăriei Capitalei va avea cinci kilometri şi va reprezenta o alternativă pentru ieşirea din Capitală. Viitoarea arteră, va începe de la Bulevardul Poligrafiei, ca o continuare a sa, şi va trece peste Lacul Griviţa, peste Șoseaua Gheorghe Ionescu Siseşti şi se va încheia la Șoseaua de centură a Capitalei.

„Va fi de fapt un drum expres cu 2-3 benzi pe sens, mărginit în anumite secţiuni de străzi colectoare a traficului zonal”, a precizat pentru B365,ro, Ion Dedu, director executiv al Direcţiei Transporturi, Drumuri şi Sistematizarea Circulaţiei din cadrul Primăriei Capitalei.

Noul drum va fi construit la nivelul solului, dar va avea şi mai multe secţiuni supraterane. „Vor fi mai multe poduri construite pe parcurs, de exemplu peste Șoseaua Siseşti”, a precizat Ion Dedu.

Iniţial, prin această zonă era proiectată să intre în Capitală Autostrada Bucureşti-Ploieşti, însă ulterior Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a renunţat la acest traseu, alegând varianta Tunari-Pipera.

Primăria a întocmit deja un PUZ pentru viitorul drum expres, însă proiectul rămâne în aşteptare, cel puţin în acest an. Astfel, noua lucrare nu se regăseşte în planul de buget pe anul 2011.

Un sistem rutier de tip drum expres este în construcţie acum şi la intersecţia Splaiul Independenţei cu Șoseaua Virtuţii. Penetraţia Splaiul Independenţei – Ciurel – Autostrada Bucureşti-Piteşti va avea o lungime de 8,3 kilometri şi va fi prevăzută trei benzi pe sens. Deocamdată a început realizarea podului hobanat peste râul Dâmboviţa, lucrare ce va dura până în vara lui 2012. Cu o lungime de 235 de metri şi o înălţime de 68 de metri, podul hobanat va fi construit între strada Piatra Craiului şi Șoseaua Virtuţii. Întregul proiect va fi încheiat în 2013.

Cookies