FIT CITY

Un nou bilanţ al ATENTATELOR DE LA PARIS: 132 de morţi. Raiduri ale Franţei împotriva ISIS

Trei dintre zecile de persoane spitalizate în stare gravă după atentatele de vineri au decedat duminică după-amiază.

Astfel, bilanţul victimelor atentatelor a ajuns la 132 de morţi şi 349 de răniţi, dintre care 42 sunt în stare critică.

Bilanţul morţilor nu îi include pe cei şapte sau opt terorişti decedaţi în atentatele comise la Paris în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Între timp, aviaţia militară franceză a lansat duminică 20 de bombe de mari dimensiuni asupra oraşului Raqqa, situat în nordul Siriei, distrugând un centru de comandă şi o tabără teroristă de antrenament, potrivit Ministerului francez al Apărării. 

Bombardamentele efectuate duminică par a fi o intensificare a campaniei aeriene asupra reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a revendicat atentatele de la Paris, soldate cu 132 de morţi şi sute de răniţi în rândul civililor, scrie zf.ro. 

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, şi omologul său american, Ashton Carter, au ajuns la un acord, duminică, privind „măsuri concrete pentru intensificarea” cooperării militare împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria şi Irak, a anunţat Pentagonul.

O coaliţie coordonată de Statele Unite, la care participă şi Franţa, efectuează de peste un an raiduri aeriene în Siria şi Irak, împotriva reţelei teroriste sunnite Stat Islamic, care a proclamat un „califat islamic” în regiuni şi comite sute de atrocităţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button