Un nou autobuz circulă în Bucureşti. Călătorii vor circula GRATUIT. FOTO şi VIDEO

de:
22 apr. 2015
15 Afișari
Un nou autobuz circulă în Bucureşti. Călătorii vor circula GRATUIT. FOTO şi VIDEO

Autobuzul Isuzu Citiport, construit de compania turcă Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi Ve Ticaret A.S. (AIOS), a fost introdus în teste pe linia 104, înaintea sărbătorilor pascale, şi va circula în Bucureşti până la finalul acestei luni. „Acest autobuz este în teste şi circulă pe linia 104. Este un autobuz Diesel, Euro 6, şi am dorit să-l testăm şi pe acesta ca să ne facem o idee şi despre consum, costuri de întreţinere. Încă nu am putut trage nişte concluzii pentru că suntem abia în a doua săptămână de probe. Este mai mare decât autobuzul electric pe care l-am testat deja. Acest autobuz circulă cu titlu gratuit”, a declarat pentru B365.ro, directorul general al RATB, Vincenţiu Daniel Antonescu.

Potrivit şefului Regiei, cei care vor călători cu acest autobuz nu vor valida cardurile de călătorie, cum s-a întâmplat şi în cazul autobuzului electric aflat în teste în luna martie în Bucureşti.

Potrivit datelor disponibile pe site-ul producatorului, autobuzul are o lungime de 12 metri si un motor cu 6 cilindri cu o capacitate de 6.700 cm cubi. Capacitatea maxima de transport a autobuzului este de 103 pasageri. Autovehiculul este dotat şi cu o rampă pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilităţi.

Primul autobuz electric a intrat în circulație, pe 16 martie. Primul autobuz electric testat în Capitală a circulat, ca şi Isuzu, pe linia 104, pe traseul „Cora Pantelimon” – „Piaţa Operei”, timp de două săptămâni.

De la finele acestei luni, alte două autobuze electrice vor fi introduse de RATB în parcul circulant, pentru o perioadă de două luni.

Cookies