Un nor de praf a acoperit Bulevardul Ferdinand din București. Fapta a fost amendată cu 5.000 de lei

18 mai 2021
195 Afișari
Un nor de praf a acoperit Bulevardul Ferdinand din București. Fapta a fost amendată cu 5.000 de lei

Un nor de praf a acoperit, luni, la prânz, o parte a bulevardului Ferdinand din Sectorul 2 al Capitalei. Fapta a fost amendată cu 5.000 de lei de către Poliția Locală a Municipiului Bucureşti.

Un nor de praf a acoperit Bulevardul Ferdinand din București

Poliția Locală București a transmis că nu a fost vorba nici de praf saharian, nici de alt fenomen meteorologic. Norul de praf provenea din dărâmarea pereţilor unei clădiri aflată în curs de demolare.

„Un nor de praf a acoperit, ieri, la prânz, o parte a bulevardului Ferdinand din sectorul 2 al Capitalei. Nu a fost nici praf saharian, nici praf produs de vreun alt fenomen meteorologic. Pulberea ridicată în atmosferă, care făcea aerul irespirabil, provenea din dărâmarea pereţilor unei clădiri aflată în curs de demolare.”, potrivit informațiilor transmise de Poliția Locală București.

Fapta a fost amendată cu 5.000 de lei

Inspectorii Serviciului Control Ecologie şi Protecţia Mediului din cadrul D.G.P.L.C.M.B au identificat firma executantă a lucrării și au amendat-o cu 5.000 de lei, amenda prevăzută de lege.

„În Capitală, execuţia lucrărilor de construcţii este reglementată în Brevetul verde – act normativ emis de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Acesta prevede, printre altele, obligativitatea celor care demolează sau construiesc imobile pe teritoriul municipiului de a executa lucrările „fară a se produce praf (lucru sub perdea de apă, stropirea căilor de acces, a stivelor de materiale mai ales în condiții de vreme uscată), iar activitatea execuției lucrării se consideră încheiată numai după ce suprafața pe care s-a lucrat este adusă la starea inițială, curățată și spălată”, potrivit sursei citate.

Priorităţile Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti:

  • Reducerea poluării aerului;
  • Asigurarea unui mediu sănătos pentru locuitorii Capitalei.

De la începutul anului, poliţiştii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au efectuat peste 80 de controale în zona șantierelor din Bucureşti pentru a verifica modul de respectare a normelor de igienă și salubrizare în vigoare. În urma acestora, 34 de persoane juridice care nu au respectat normele de protecţie a mediului au fost sancţionate contravenţional, valoarea amenzilor fiind de 195.500 de lei.

Sursă foto: Facebook/ Politia Locala Bucuresti

Cookies