Un munte de saci negri, plini cu deșeuri medicale, s-a ridicat la un colț de bloc din Sectorul 4. Polițiștii au amendat și au închis o farmacie

29 mart. 2022
505 Afișari
Un munte de saci negri, plini cu deșeuri medicale, s-a ridicat la un colț de bloc din Sectorul 4. Polițiștii au amendat și au închis o farmacie
Un munte de saci negri, plini cu deșeuri medicale, s-a ridicat la un colț de bloc din Sectorul 4. Polițiștii au amendat și au închis o farmacie. Sursa foto: PS4

Marți dimineață au fost descoperiți mai mulți saci negri, plini cu deșeuri medicale, aruncați la colțul unui bloc din Sectorul 4. Oamenii care locuiesc în zonă au sesizat situația, transmite Primăria Sectorului 4 într-un comunicat.

Un munte de saci negri, plini cu deșeuri medicale, s-a ridicat la un colț de bloc din Sectorul 4

Primăria Sectorului 4 anunță că mai mulți saci, plini cu deșeuri medicale au fost descoperiți marți dimineață la colțul unui bloc aflat pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu. În urma sesizărilor primite din partea bucureștenilor care locuiesc în zona respectivă, deșeurile medicale au fost ridicate. De asemenea, acestea au fost predate unui centru specializat în distrugerea controlată a materialelor reziduale.

În același timp, PS4 anunță că Direcția Generală de Poliție Locală Sector 4 a început un control la o farmacie aflată în apropierea locului unde au fost găsiți sacii plini cu deșeuri medicale. Aceasta face parte dintr-un lanț foarte important de farmacii, iar autoritățile au informații că de aici ar proveni materialele reziduale.

Polițiștii au amendat și au închis o farmacie

În urma verificărilor efectuate, polițiștii locali au dat două amenzi în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, oamenii legii au dispus măsura complementară de suspendare a activității comerciale până în momentul în care unitatea farmaceutică va intra în legalitate.

În același comunicat de presă, Primăria Sectorului 4 anunță că primarul Daniel Băluță, a decis ca în acest caz, pentru evitarea situațiilor asemănătoare care ar putea pune în pericol sănătatea cetățenilor, să fie sesizate: Colegiul Farmaciștilor, ANPC – Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, dar și alte instituții abilitate.

Schimbăm puțin registrul, dar nu ne îndepărtăm. Tot marți, Daniel Băluță le reamintește cetățenilor care locuiesc în Sectorul 4 al Capitalei, care dețin locuri de parcare, că data de 31 martie 2022 este ultima zi în care acestea mai pot fi plătite. Dacă locul de parcare nu este plătit, oamenii nu vor mai avea dreptul să parcheze pe acel spațiu, spune edilul.

Cookies