Un monument dedicat lui Martin Luther și Jean Calvin va fi inaugurat de Nicușor Dan într-un parc insalubru din centrul Capitalei, după cum descrie locul un cunoscător al zonei

03 mai 2022
662 Afișari
Un monument dedicat lui Martin Luther și Jean Calvin va fi inaugurat de Nicușor Dan într-un parc insalubru din centrul Capitalei, după cum descrie locul un cunoscător al zonei
FOTO CREDIT: Alina Ramona / Facebook

Un monument dedicat lui Martin Luther și Jean Calvin, ridicat în București, va fi inagurat mâine de Primăria Capitalei, în prezența lui Nemeth Zsolt, președintele comisiei de politică externă din Parlamentul Ungariei și a altor invitați. Locul ales pentru amplasarea monumentului dedicat celor doi inițiatori ai Reformei protestante este Parcul Sala Palatului.

La evenimentul organizat de primarul Nicușor Dan participă Nemeth Zsolt – președintele comisiei de politică externă din Parlamentul Ungariei, Kelemen Hunor – vicepremierul guvernului, Kató Béla – episcopul Bisericii Reformate din Ardeal, Reinhard Guib – episcopul Bisericii Evanghelice de Confesiune Calvină, Arthur Mattli – ambasadorul Elveției, Szegedi László Tamás – episcop vicar, Zikeli Daniel – episcop vicar, și Victor Opaschi – secretar de Stat în Ministerul Culturii.

Locul unde se află monumentul, deocamdată ascuns vederii, a fost fotografiat de un cunoscător al zonei Parcului Sala Palatului, iar imaginea a fost postată pe rețelele sociale. Bucureșteana spune că zona este insalubră, neîngrijită, iar monumentul se pierde printre alei, care în cea mai mare parte a timpului sunt acoperite de fecale. Ea a postat ulterior un mesaj în care anunță că au început să fie tăiați copaci pentru a face vizibil monumentul.

Întreaga postare, mai jos:

„Lume lume.. avem un nou monument absolut necesar la Sala Palatului, pus strategic pe o alee de acces intre copaci.
Ce sa zic.. multumesc primarilor care ignora nevoile primare la curatenie si dau banii pe asa ceva. E ca si cum nu am avea monumente in zona…
Ah si daca veniti, mare grija sa nu calcati in CACAT, mereu se gasesc unii proaspeti pe alei sau pe langa tufisuri. Si da, e uman ce se vede in poza stanga.. Clotilde Armand si Nicușor Dan bataie de joc!
#unoraspentruoameni. #politica #penibil #USRlaPrimarie #USRPLUS
Ps. Au inceput sa scoata copacii de langa monument ca deh.. nu se vedea. Omoram natura pentru niste bolovani.”

Despre monumentul dedicat celor doi inițiatori ai reformei protestante

Monumentul comun aduce un omagiu celor două personalități marcante, cu prilejul comemorării a 500 de ani de la Reforma Protestantă (1517-2017), celebrând totodată toleranța religioasă a bucureștenilor, potrivit comunicatului Primăriei Capitalei.

Evenimentul este organizat prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public din Primăria București și are loc la în Parcul Sala Palatului, la intersecția Str. Ion Câmpineanu cu Str. Știrbei Vodă.

Îți recomandăm să citești și:

 

Cookies