BAZAR

Un monument dedicat lui Dinică va fi amplasat în faţa Teatrului de Comedie Bucureşti

Bustul dedicat actorului Gheorghe Dinică, realizat de sculptorul Dragoş Cătălin Munteanu, ce va fi amplasat  în faţa Teatrului de Comedie din centrul istoric din Bucureşti, va fi finanţat de Primăria Capitalei cu aproape 440.000 de lei, notează Mediafax.

Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, o instituţie publică de cultură aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, a alocat suma de 439.516 lei, fără TVA, pentru realizarea unui bust din bronz, care să-l reprezinte pe Gheorghe Dinică, şi un soclu din piatră de Vratsa pentru susţinerea sculpturii.

Sculptorul a precizat că monumentul dedicat lui Gheorghe Dinică va fi „un studiu de expresie” al actorului. „O să fie un Dinică cu zâmbetul specific. O să fie un cap gigantic al lui Gheorghe Dinică. Toată lucrarea va avea o înălţime de patru metri, din care bustul va avea o înălţime de 1 metru şi 30 de centimetri”, a spus sculptorul.

Termenul de finalizare a ansamblului monumental dedicat lui Gheorghe Dinică este mai 2012, după cum a spus Munteanu. Acesta a precizat că nu a fost stabilită data dezvelirii bustului lui Gheorghe Dinică.

George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie, a declarat că monumentului lui Gheorghe Dinică i se vor alătura şi alte astfel de ansambluri dedicate marilor actori, printre care şi Amza Pellea, care au trecut pe la instituţia de spectacole.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button