Un milionar român îşi duce trofeele de vânătoare la Antipa

de:
07 aug. 2011
0 Afișari
Un milionar român îşi duce trofeele de vânătoare la Antipa

O parte dintre trofeele pe care le-a adunat Gheorghe Iaciu de-a lungul carierei sale de vânător vor putea fi văzute din toamnă, la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, anunţă Evenimentul Zilei.

În proiectul semnat între Iaciu şi Ministerul Culturii se precizează că exponatele sunt naturalizate. Printre exponatele aduse de omul de afaceri se mai numără şi un şacal, un babuin, un pui de focă, un crocodil de Nil, o vulpe polară, o marmotă, un elan canadian, mistreţ şi antilope.

Donatorul vrea ca trofeele sale să fie prezente atât în cadrul Muzeului, cât şi în cadrul expoziţiilor intinerante organizate în ţară şi în străinătate. Milionarul a cerut ca, pe lângă numele ştiinţific şi cel popular al exponatului, să apară şi numele său.

Deşi era programată redeschiderea Muzeului Naţional de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” anul trecut, acesta se va deschide abia în luna septembrie a acestui an, după o investiţie de circa 13 milioane de euro, în renovarea insitituţiei. Inaugurarea muzeului a fost întârziată din cauza problemelor legate de prezervarea exponatelor, dar şi din cauza firmei care a câştigat licitaţia pentru lucrările de modernizare.

Cookies