ARHIVA B365

Un milion de lei pentru referendum, în Sectorul 6

După cum a precizat preşedinţele de şedinţă al Consiliului Local Sector 6, Mădălina Neacşu, administraţia locală va contribui cu suma de un milion de lei pentru organizarea referendumului pe Legea Capitalei. 160.000 de lei din buget vor merge către personalul tehnic auxiliar care va asista la desfăşurarea scrutinului în data de 26 iunie 2011.

Locuitorii Capitalei vor trebui să răspundă la două întrebări, respectiv „Vă doriţi o capitală cu 7 administraţii, controlată de 217 consilieri aleşi pe liste de partid?” şi „Vă doriţi ca şi consilierii generali sa fie aleşi uninominal asemenea primarilor de sector?”. Acestea au fost propuse de consilierii generali ai municipiului Bucureşti de la PDL, deşi iniţial tot aceştia au optat pentru o variantă cu şapte întrebări.

„Întrebările sunt formulate tendenţios. Răspunsul la prima întrebare este destul de neclar. Ar fi fost loc de întrebări şi mai clare pentru că problema este simplă. Din păcate, interesul politic este deasupra interesului public, dar voi face tot ce este posibil ca bucureştenii să fie informaţi corect”, a declarat primarul general Sorin Oprescu, după şedinţa de Consiliu General de pe 23 mai 2011, în care a fost votată noua hotărâre privind organizarea referendumului.

Municipalitatea va aloca pentru referendum 10 milioane lei (2,4 milioane euro). Banii provin din fondul de rezervă al Primăriei Capitalei şi nu vor putea fi cheltuiţi în alte scopuri decât pentru susţinerea organizării referendumului local.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button