Un metrou a fost vandalizat de un grup de persoane în stația Dimitrie Leonida. Metrorex: Aceste incidente aduc perturbări în circulația trenurilor

08 aug. 2023
3648 afișări
Un metrou a fost vandalizat de un grup de persoane în stația Dimitrie Leonida. Metrorex: Aceste incidente aduc perturbări în circulația trenurilor
Un metrou a fost vandalizat de un grup de persoane în stația Dimitrie Leonida. Metrorex: Aceste incidente aduc perturbări în circulația trenurilor | Captură video: Gândul.ro

Un vagon de metrou de pe Magistrala 2 a fost vandalizat de mai mulți tineri din București. Incidentul a avut loc în stația Dimitrie Leonida, iar camerele de supraveghere au surprins momentul.

Un vagon de metrou a fost vandalizat seara trecută. Camerele de supraveghere au surprins întreg momentul

Persoanele care au vandalizat vagonul aveau fețele acoperite și în câteva minute au reușit să vopsească cu spray-uri de graffiti partea exterioară a metroului de abia ajuns în stație. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost publicate de Gândul.ro.

Mecanicul trenului a fost sfătuit de un operator să nu părăsească cabina:

Nu te duce la ei, stai acolo în cabină. Debarcă călătorii, anunță călătorii (…) deschide ușile, dă călătorii jos, te vei retrage în depoul subteran. Nu te duce la ei, stai acolo în cabină.

Metrorex a transmis pentru Gândul că, în seara zilei de 7 august, a fost sesizată poliția. A fost depusă plângere pentru vandalism.

În situația prezentată de dumneavoastră, pe data de 07.08.2023, trenul aflat la ora 22:51, în stația de metrou Dimitrie Leonida a fost vandalizat de un grup grafferi. Ca urmare a actului de vandalism, Dispeceratul Central al Metrorex a apelat numărul de urgență 112 pentru solicitarea intervenției rapide a organelor abilitate.

Metrorex a mai spus că trenul a fost retras din circulație pentru a fi curățat.

Reprezentanții companiei au transmis că astfel de incidente aduc perturbări în circulația trenurilor, iar curățarea vagoanelor vandalizate este costisitoare:

Menționăm că pe lângă caracterul antisocial al faptelor relatate mai sus, aceste incidente aduc perturbări în circulația trenurilor cu călători precum și prejudicii de imagine și financiare pentru Metrorex. Acțiunea de curățare a vagoanelor este una extrem de laborioasă și costisitoare. De cele mai multe ori după ce trenurile curățate sunt scoase în exploatare, graffitiștii le pictează din nou, unele dintre acestea fiind acoperite aproape în totalitate.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies