ȘTIRI

Cosmin Pîrvu, membru al Consiliului General București, a fost găsit incompatibil de ANI

Starea de incompatibilitate, arată ANI, a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, precum şi a emiterii unor acte administrative de pe urma cărora au existat foloase materiale pentru persoanele evaluate, contrar prevederilor legale, informează Adevărul.

Cosmin Gabriel Pîrvu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 mai 2010 – 2 mai 2011, întrucât a exercitat, simultan, funcţia de Consilier general în cadrul CGMB şi calitatea de administrator – membru în Consiliul de Administraţie al Societăţii Naţionale a Sării SA Bucureşti.

„Astfel, Pîrvu Cosmin Gabriel nu a respectat dispoziţiile art. 88, alin. 1, lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora «Funcţia de consilier local […] este incompatibilă cu funcţia de […] administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor […] sau la regiile autonome şi societăţile comerciale de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filial în unitatea administrativ-teritorială respectivă»”, se arată într-un comunicat al ANI.

Joi, alţi membri CGMB au fost găsiti incompatibili de ANI:  Silviu Văduva, fost consilier local la Sectorul 6, şi alţi cinci foşti şi actuali consilieri locali.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button