Un medic psihiatru din Capitală,care prescria droguri toxicomanilor,condamnat la 2 ani de închisoare

de:
09 iul. 2015
38 Afișari
Un medic psihiatru din Capitală,care prescria droguri toxicomanilor,condamnat la 2 ani de închisoare

Doctorul Cristian Gheorghe Bellu Bengescu, unul dintre cei mai cunoscuti medici psihiatri din Romania, a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare, dupa ce a semnat un acord de recunoastere a vinovatiei, prin care a admis ca prescria droguri unor toxicomani, informeaza Mediafax, citat de HotNews.

Practic, medicul a ramas cu pedeapsa primita in prima instanta, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a stabilit ca Bellu Bengescu a formulat „tardiv” apel impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti.

Magistratii Tribunalului Capitalei au decis, in 16 martie, condamnarea la inchisoare cu suspendare a cadrului medical. De asemenea, instanta a dispus ca psihiatrului sa-i fie confiscate mai multe sume de bani, provenite de la persoane carora le-a prescris medicamente in mod ilegal. In total, de la Cristian Gheorghe Bellu Bengescu a fost confiscata suma de 104.309 lei.

Judecatorii i-au interzis medicului, printre altele, dreptul de a exercita activitati medicale de consiliere ori prescriere tratament pentru diagnosticul toxicomanie pe o durata de doi ani.

Din totalul pedepsei, instanta a scazut perioada retinerii, arestarii preventive si arestului la domiciliu, respectiv din data de 17 noiembrie 2014 in prezent.

„Din materialul probatoriu administrat in cauza rezulta suspiciunea rezonabila ca, in scopul obtinerii de foloase materiale necuvenite, inculpatul Bengescu Bellu Cristian Gheorghe, in calitate de medic si in cadrul unei unitati medicale, a prescris unui pacient, intr-o perioada de 27 de zile, un tratament de substitutie cu droguri de mare risc in cuantum de 6.840 de comprimate Sintalgon de 2,5 mg, desi tratamentul necesar pacientului, conform fisei medicale, era in cuantum de 2280 de comprimate pentru o perioada de 30 de zile”, arata DIICOT, intr-un comunicat de presa.

Bengescu ar fi primit in schimbul retetei eliberate suma de 600 de lei, respectiv 300 de lei in 11 noiembrie si 300 de lei in 17 noiembrie. In ziua in care a primit a doua transa de bani, medicul a fost prins in flagrant, imediat dupa ce a prescris mai multe comprimate de Metadona – Sintalgon, folosite in cazul tratamentului pentru dependenta de heroina, decontat din bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Cristian Bellu Bengescu este unul dintre cei mai cunoscuti medici psihiatri din Romania, specialist in toxicomanii, psihanaliza si sexologie. El lucra intr-un cabinet de la Policlinica Apaca din Sectorul 6, dupa ce a condus centrul pentru toxicomani din Spitalul Clinic „Alexandru Obregia”.

Cookies