ARHIVA B365

Un mall din București a fost vândut

După două luni de negocieri, fondul de investiţii Revetas Capital, specializat în achiziţia de active „distressed“, mai are de stabilit ultimele detalii cu banca finanţatoare UniCredit Vienna pentru a intra în posesia Vitantis Shopping Center, proiect aflat în vecinătatea târgului de maşini din Vitan, potrivit unor surse din piaţa imobiliară, scrie capital.ro.

Potrivit surselor Capital, noii proprietari au în vedere renovarea Vitantis, cu scopul de a-l readuce pe profit. Centrul din Vitan, susţinut de un hipermarket Carrefour, dispune de o suprafaţă închiriabilă de 11.362 mp.

Bazele fondului de investiţii Revetas Capital, noii proprietari ai Vitantis, au fost puse de Eric Assimakopoulos, care are printre realizări achiziţia şi dezvoltarea unor proprietăţi în valoare de 300 mil. dolari pentru Morgan Stanley.

Revetas este specializată în achiziţia de active imobiliare „toxice”, pe care le recapitalizează, restructurează şi ulterior le vinde. Fondul operează în Europa Centrală şi de Est şi ţinteşte în principal portofoliile băncilor. Până acum, Revetas a achiziţionat, gestionat, refinanţat şi vândut proprietăţi în valoare de peste 400 mil. euro în zece tranzacţii care au cuprins peste 240.000 mp. Fondul îşi are sediul central la Londra şi este reglementat de Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) din Marea Britanie. Compania are birouri în Slovacia, Romania, Austria şi Polonia.

Reprezentantul local al Revetas este Radu Boitan, preşedintele The Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS) în România. Boitan a fost managing partner al companiei de consultanţă King Sturge România din 2005 şi până la fuziunea cu Jones Lang LaSalle (JLL), în mai 2011, când a preluat conducerea diviziei capital markets a noului conglomerat. El a intrat în echipa Revetas în iulie 2012 ca director de investiţii.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button