Un lot de biscuiți al unui brand cunoscut, retras de la vânzare. Nereguli grave descoperite în rețetă. Recomandarea autorităților

15 dec. 2020
556 Afișari
Un lot de biscuiți al unui brand cunoscut, retras de la vânzare. Nereguli grave descoperite în rețetă. Recomandarea autorităților
Autoritățile au emis un avertisment la nivel european pentru retragerea acestui produs

Un lot de biscuiți cu susan produs de compania băcăuană Croco este subiectul unei alerte europene privind conținutul ridicat de oxid de etilenă din semințele de susan folosit pentru acest produs. Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis ieri un comunicat de rechemare prin care informează consumatorii să nu achiziționeze și să consume acest produs.

În urma unei alerte europene privind conținutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în semințele de
susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO inițiază o rechemare a produsului.” se arată în comunicatul celor de la ANSVSA.

Lotul care are în componența sa semințele de susan care nu respectă regulamentele europene poartă codul de identificare L001051120, codul de bare 5941194002959, și poartă data fabricației 05.11.2020, respectiv data expirării 02.08.2021.

Produsele care poartă datele limita de consum menționate mai sus vor fi retrase de la comercializare și
vor fi distruse.
Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de
retragere. Cei care dețin aceste produse sunt rugați să nu le consume și să le aduca înapoi la magazin,
unde vor fi rambursate”, anunță cei de la ANSVSA.

Acest caz nu este unul izolat, mai mulți producători au fost afectați

Oxidul de etilenă este folosit în industria alimentară ca gaz sterilizant și consumabil în procese medicale. Este un gaz lichefiat, incolor, foarte toxic, foarte inflamabil, foarte instabil, cu miros eteric. Problema pare să fie cauzată de distribuitorul semințelor de susan, deoarece acest caz nu este unul izolat. Consumul repetat al acestei substanțe reprezintă un potențial risc de sănătate, pe termen lung.

Pe 10 noiembrie, un lot de Mini Cheeseburgers din rețeaua Carrefour a fost retras de pe piață din aceeași cauză. Auchan a scos de la rafturi săptămâna trecută un lot de biscuiți cu semințe și susan, marcă proprie, tot din cauza concentrației ridicate a oxidului de etilenă din semințele de susan.

Producătorul Nutrivita SRL a fost nevoit să recheme două loturi (L011193 și L011252) de Pâine cu semințe fără gluten 400g Gerble din aceeași cauză.

2020 a fost un an de succes pentru Croco

Damian Mereu, patronul companiei din Onești, județul Bacău, a anunțat investiții majore, dar și creșterea numărului de angajați, de la 440, la 500, în ciuda crizei provocate de pandemie.

„În anul 2020, Croco a fi­nalizat o investiţie de 6 mi­lioane de euro în linii de pro­ducţie şi ambalare, cu aju­torul cărora facem o nouă gamă de produse: covrigi clasici, tip Buzău, pufuleţi, perniţe umplute cu ciocolată şi două feluri de snackuri sărate. Am prospectat piaţa şi am identificat aceas­tă nevoie şi ne doream să avem o ofertă diversificată” a declarat acesta pentru Ziarul Financiar.

Compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 35 de milioane de euro în 2019, produsele realizate în Bacău fiind comercializate în țări precum Spania, Italia, Hong Kong sau Australia.

Cookies