Un loc de joacă unic în București. Copiii pot învăța, prin joacă, regulile de circulație

11 aug. 2022
476 Afișari
Un loc de joacă unic în București. Copiii pot învăța, prin joacă, regulile de circulație
Un loc de joacă unic în București. Copiii pot învăța, prin joacă, care sunt regulile de circulație. Sursa foto: Facebook/ Ciprian Ciucu

Un loc de joacă din Sectorul 6 a fost reamenajat, iar acum are un traseu rutier asemănător unei străzi – este unicul de acest fel din București. Aici, cei mici vor avea ocazia să învețe regulile de circulație prin joacă.

18 locuri de joacă din S6 vor fi reamenajate, anunță Ciprian Ciucu.

Un loc de joacă unic în București

Primarul Sectorului 6 anunță că pe lista de reamenajare de anul acesta au fost incluse 18 locuri de joacă. Acestea se aflau într-o stare avansată de degradare și urmează să fie reabilitate complet până la sfârșitul lui 2022.

Reamenajarea a fost deja finalizată pentru locurile de joacă din Dealul Măcinului 5, Rușețu 6 și Țincani 8.  Ele au fost dotate cu aparate de joacă moderne: leagăne adaptate pentru diferite categorii de vârstă (inclusiv pentru bebeluși), jucării pe arc, complexuri de joacă, carusel și mese de ping pong.

Au alei pietonale, mobilierul urban este nou, iar spațiul verde a fost refăcut integral. Totodată, pentru siguranța copiilor, locurile de joacă au suprafață antitraumă (tartan) ce asigură o bună permeabilitate a apei, astfel că pot fi folosite indiferent de sezon.

„Și pentru că ne place să inovăm, la locul de joacă din str. Rușețu 8 există un traseu rutier asemănător unei străzi. Este singurul din București.

Are semne de circulație și două treceri de pietoni, intersecțiile sunt semnalizate și prevăzute cu polițiști vigilenți reprezentați grafic în culori atrăgătoare. În felul acesta, copiii pot învăța prin joc regulile de circulație”, spune Primarul Ciprian Ciucu într-o postare pe Facebook.

Reamenajarea locurilor de joacă

Urmează să fie reamenajate alte 15 locuri de joacă, aflate în toate cartierele din Sectorul 6:

  • lucrările de execuție au fost deja contractate pentru 4 locuri de joacă. Sunt cele de pe Aleea Ariniș 2A, str. Estacadei 15, str. Dreptății 10, str. Cetatea de Baltă 1;
  • lucrările de execuție sunt în curs de contractare pentru 6 locuri de joacă. Sunt cele de pe Aleea Arutela 2, str. Drumul Taberei 89, str. Valea Prahovei 3, str. Ghirlandei 32, Bd. Iuliu Maniu 107, Aleea Istru 4;
  • faza de proiectare a fost finalizată în cazul altor 5 locuri de joacă. Sunt cele de pe str. Rușețu 10, Drumul Timonierului 2, Bd. 1 Mai 26, Dealul Țugulea 27 și Aleea Cumințenia Pământului.

Noile aparate de joacă au fost comandate din Suedia, Spania și Polonia și vor fi livrate în lunile următoare.

„(…) dacă le-am fi primit, ne-am fi apucat deja în forță. A durat nițel mai mult pentru că a trebuit să parcurgem lungi etape de achiziții publice”, declară edilul.

În Sectorul 6 sunt 114 locuri de joacă de sine stătătoare și 31 sunt în parcuri și grădini de agrement.

Cookies