Un lider Al-Qaeda AMENINŢĂ Franţa: Nu veţi fi în siguranţă cât timp veţi lupta împotriva lui Allah

de:
10 ian. 2015
0 Afișari
Un lider Al-Qaeda AMENINŢĂ Franţa: Nu veţi fi în siguranţă cât timp veţi lupta împotriva lui Allah

În această înregistrare video, Harith al-Nadhari, o autoritate în materie de sharia (legea islamică), s-a adresat francezilor pentru a le transmite un mesaj, notează Mediafax.

„Nu veţi fi în siguranţă atât timp cât veţi lupta împotriva lui Allah, mesagerului său şi credincioşilor”, potrivit SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

„Soldaţi care îl venerează pe Allah şi mesagerii săi au ajuns printre voi. Ei nu se tem de moarte, ei caută martiriul în numele lui Allah”, continuă acest lider, referindu-se la autorii atacului de la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Chérif Kouachi, care a declarat că urmează instrucţiuni ale AQPA, şi fratele său Saïd, care ar fi participat în Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucişi vineri de forţele de ordine, după ce s-au retras într-o tipografie situată la nord-est de Paris.

Un alt atacator, Amedy Coulibaly, a fost ucis în urma unui asalt asupra magazinului evreiesc din Paris. El a declarat că făcea parte din organizaţia Stat Islamic.

Cookies