SMART CITY

Un licean din Capitală, ministru al Apărării pentru o zi

Mihai-Valentin Mancaş, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, câştigător al proiectului „Ministru pentru o zi” al Consiliului Naţional al Elevilor, a fost întâmpinat, la sediul ministerului, de ministrul Mircea Duşa, cei doi primind onorul din parte militarilor Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul”, scrie adevarul.ro.

Elevul a vizitat, însoţit de ministru, Galeria miniştrilor apărării naţionale, Galeria şefilor de stat major şi Galeria eroilor.

De asemenea, ministrul Duşa i-a prezentat tânărului un raport privind situaţii operativă din teatrele de operaţii, respectiv din Afganistan, situaţia politico-militară din zonă referitor la criza din Ucraina şi Irak, din Libia şi alte zone care prezintă importanţă pentru Ministrul Apărării Naţionale.

„Urmează ca ministrul să organizeze o şedinţă operativă cu principalii comandanţi vizavi de situaţiile care i se prezintă în fiecare dimineaţă şi, după aceea, să dispună măsurile necesare pentru a ne încadra în strategia de apărare a ţării”, a prezentat Mircea Duşa programul tânărului „ministru”.

Mihai-Valentin Mancaş a primit din partea ministrului Apărării Naţionale o mică sabie, iar acesta i-a oferit cadou lui Duşa cartea „JFK – Enigmele unui erou”.

Întrebat dacă serviciul militar ar trebui să devină obligatoriu, elevul a răspuns negativ. Pe parcursul zilei, ministrul pentru o zi va face o inspecţie la Batalionul 265 Poliţie Militară şi la Academia Tehnică Militară, Mircea Duşa cerându-i acestuia să îi facă un raport scris la sfârşitul zilei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button