Un libanez a fost lăsat fără 21.500 euro pe Aeroportul Otopeni

de:
15 nov. 2010
1 afișări
Un libanez a fost lăsat fără 21.500 euro pe Aeroportul Otopeni

Cetăţeanul libanez în vârstă de 40 de ani s-a prezentat sâmbătă în jurul orei 22:30 la Biroul vamal Otopeni pentru a pleca spre Beirut, acesta declarând că deţine 10.000 de euro, bani pe care i-a prezentat la solicitarea inspectorilor vamali.

Acţionând în baza analizei de risc şi în baza atribuţiilor stabilite prin lege, inspectorii vamali au efectuat controlul vamal corporal, precum şi asupra bagajelor cetăţeanului în cauză, si au descoperit în total 21.500 euro, bani ascunşi în căptuşeala hainei de piele cu care acesta era îmbrăcat şi în căptuşeala unui hanorac aflat în bagajul de cală, se arată în comunicat.

Ca urmare a faptului că suma totală nu a fost declarată la trecerea frontierei, autoritatea vamală a luat măsura confiscării a celor 21.500 euro, aplicând totodată cetăţeanului o amendă de 3.000 lei, conform legislaţiei în vigoare.

Totodată, cazul a fost semnalat poliţiştilor de frontieră din cadrul P.T.F. Henri Coandă, în vederea continuării cercetărilor, a mai anunţat autoritatea vamală.

Cookies