Un laborator de droguri a fost descoperit într-o locuință din București. S-au ridicat aproximativ 5 kilograme de substanțe ilegale

18 mart. 2023
296 Afișari
Un laborator de droguri a fost descoperit într-o locuință din București. S-au ridicat aproximativ 5 kilograme de substanțe ilegale
Un laborator de droguri a fost descoperit într-o locuință din București. S-au ridicat aproximativ 5 kilograme de substanțe ilegale. Sursa foto: DIICOT

Într-o locuință din București a fost descoperit un laborator de cultivare și prelucrare de droguri, în urma unei percheziții domiciliare. Au fost descoperite 5 kilograme de substanțe ilegale, iar inculpatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

A fost descoperit un laborator de droguri în locuința unui bărbat din București

În data de 16 martie 2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Covasna au reținut un inculpat cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, constând în cultivarea, întreținerea, prepararea și deținerea de droguri de mare risc.

Astfel, un mandat de percheziție domiciliară a fost pus în aplicare în București. A fost găsit un laborator în care se cultiva și prelucra droguri de mare risc, conform unui comunicat de presă transmis de DIICOT.

Au fost idenitificate și ridicate circa 5 kilograme de substanțe ilegale, dar și alte obiecte pentru creșterea acestora, precum:

  • ciuperci uscate, conținând substanțe cu efect halucinogen,
  • timbre și zahăr cubic impregnate cu LSD,
  • aproximativ 5 grame de DMT,
  • 591 de capsule cu ciuperci mărunțite,
  • aproximativ 80 de kilograme de pământ însămânțat cu ciuperci în diverse stadii de creștere,
  • 10 comprimate,
  • 2 cântare,
  • kit-uri și aparatură specifică pentru cultivarea, creșterea și deshidratarea ciupercilor cu efect halucinogen.

Au fost sechestrați 44.000 de lei, sumă provenită din valorificarea ciupercilor, fiind ridicată în urma percheziției domiciliare.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a hotărât arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile, la data de 17 martie 2023.

Aceste activități judiciare au fost efectuate împreună cu Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, fiind sprijinite de  polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies