Un kilogram de cocaină ascunsă în stomacul unui călător pe Aeroportul Otopeni

de:
08 dec. 2010
0 Afișari
Un kilogram de cocaină ascunsă în stomacul unui călător pe Aeroportul Otopeni

Ofiţerii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog au fost informaţi de poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Bulgaria că pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni  urmează să sosească în data de 6 Decembrie 2010 doi cetăţeni, despre care existau indicii că ar transporta droguri, disimulate în organism.

Luni, la Aeroportul Henri Coandă, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din Republica Dominicană, cu escală la Frankfurt, doi cetăţeni bulgari, o femeie şi un bărbat, în vârstă de 42, respectiv 47 ani.

„Existând suspiciuni că aceştia transportă substanţe interzise în stomac, au fost conduşi către Biroul Vamal Otopeni Călători, unde s-au controlat bagajele celor doi. La controlul efectuat nu au fost depistate substanţe interzise la deţinere, motiv pentru care, aceştia au fost supuşi unui control cu raze X, cu aparatul aflat în dotarea Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportul Internaţional Henri Coandă. Astfel, în stomacul bărbatului s-au descoperit 90 de capsule de cocaină, în cantitate de aproximativ 10 grame fiecare”, se precizează în comunicatul Poliţiei.

În vederea continuării cercetărilor, cele două persoane au fost conduse la Spitalul de Urgenţă ‘Floreasca’ pentru expertiza de specialitate a capsulelor. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Procurorii au propus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.

Marţi, tot pe Aeroportul Otopeni din Capitală, poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali au descoperit asupra a doi cetăţeni ciprioţi suma de 102.250 de euro, bani nedeclaraţ la intrarea în ţară. Bancnotele se aflau în bagajul de mînă al unuia dintre călători.

Ciprioţii călătoreau pe ruta Ecuador-Amsterdam-Otopeni şi au susţinut că nu au nimic de declarat.

Având în vedere faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, suma maximă ce nu trebuie obligatoriu declarată la trecerea frontierei este de numai 10.000 de euro, autoritatea vamală a confiscat diferenţa de 82.250 de euro şi i-a amendat pe cei doi ciprioţi cu 3.000 de lei.

Cookies