PROTESTUL ANTENA 3: jurnalişti atacaţi, trafic blocat, vedete Antena 3 îmbrăţişate, la „PLIMBARE”

de:
10 aug. 2014
0 Afișari
PROTESTUL ANTENA 3: jurnalişti atacaţi, trafic blocat, vedete Antena 3 îmbrăţişate, la

UPDATE: După PROTESTUL ANTENA 3, Mircea Badea a declarat că jurnalista de la B1 TV a fost agresată înainte ca el să ajungă la protest şi că, dacă ar fi fost prezent, situaţia ar fi fost cu totul alta. „E regretabil ce s-a intamplat cu doamna reporter de la B1 si e foarte bine ca a intervenit tanarul acela. Incidentul a avut loc la 16.30 la Leu, iar eu am ajuns, asa cum anuntasem, la ora 17.00 , la Gradina Botanica. In prezenta mea nu s-ar fi intamplat nimic de genul acela. Au mai fost cateva tensiuni minore pe parcurs pe care le-am dezamorsat imediat”, a declarat Mircea Badea, pe pagina sa de Facebook.

Directia Generala de Poliție a Municipiului Bucureşti a anunţat, duminică seară, că agresorul jurnalistei de la B1 TV a fost identificat şi a fost condus la sediul Secției 22 în vederea continuării cercetărilor.

19:37: Dupa aproximativ 2 ore si jumatate, circulatia in zona Palatului Cotroceni s-a reluat complet. Manifestantii continua sa plece.

18:55: O parte dintre protestatari au inceput sa plece, insa un grup compact a ramas la Palatul Cotroceni

18: 30. Conform Antena 3, la protest se află şi Ionuţ Budişteanu, informaticianul de 19 ani din Râmnicu Vâlcea, care a ajuns să câştige zeci de premii internaţionale de prestigiu. 

„Am venit cu părinţii mei de la Rm. Vâlcea. O plimbare mică ne ajută la democraţie. Părinţii mei au fost la Revoluţie pentru democraţie şi acum ni se ia acest drept.” 

18:25 Circulatia este in continuare blocata pe Soseaua Cotroceni si Marinescu, in apropiere de Palatul Cotroceni si Gradina Botanica. Lumea il aplauda pe Mircea Badea care merge pe mijlocul carosabilului.

18:16 Circulatia continua sa fie blocata in preajma Gradinii Botanice.

18:14 A venit si Codrin Stefanescu.

18.10: La protest a ajuns si senatoarea Cristiana Anghel.

Ora 17:58: Toate mijloacele de transport in comun sunt blocate la Gradina Botanica pe Soseaua Cotroceni, iar unii dintre trecatori le cer socoteala politistilor din zona cu privire la blocajele de circulatie. Politistii le raspund ca mitingul nu e autorizat, iar circulatia se va debloca „cand se va elibera”.

17. 52: Mircea Badea intră în direct la Antena 3:

„Este probabil dorinţa unei plimbări care să exprime nişte lucruri în care cred.”, a spus Badea. El conduce marşul, purtând un tricou „Justiţia execută ordine şi oameni.”

17.49: Răzvan Dumitrescu intră în direct la Antena 3 şi subliniază că la protest sunt şi oameni cu cetăţenie americană.

17.45: Antena 3 susţine în continuare, prin vocea moderatorului, că „România a ajuns să se plimbe” şi că „jurnaliştii Antena 3 au ieşit la plimbare”. A ajuns şi Dana Grecu.

17.37: Oamenii scandează „Jos Băsescu” şi „Libertate”. Gâdea salută mulţimea ca un star rock.

17. 34. La miting se află şi europarlamentarul Mircea Diaconu. „Ne ţinem de braţ şi mergem pe drum. Nu m-am mai plimbat de când eram tânăr”, a declarat acesta pentru postul Antena 3.

17.33: Mediafax.ro anunţă că la protest se află 2000 de persoane

17:30: Lângă Mihai Gâdea stă în permanenţă un tânăr care pare să aibă rolul de gardă de corp. Acesta încearcă să ţină oamenii la o distanţă regulamentară de realizatorul Tv.

Un reprezentant al Jandarmeriei, Anca Boicescu, a declarat intr-o interventie telefonica la postul B1TV ca pe langa dispozitivul de jandarmi aferent zonei Cotroceni, au mai fost trimisi jandarmi pentru a face fata situatiei. Purtatorul de cuvant al Jandarmeriei a refuzat sa dea o estimare a contingentului de jandarmi mobilizat, invocand ratiuni de securitate.

17.29: Antena 3 intervievează protestatarii, majoritatea pensionari care denunţă „dictatura lui Traian Băsescu”, În acelaşi timp, Mihai Gâdea este aclamat de oameni, se opreşte la căruciorul unui bebeluş şi la un bătrân imobilizat într-un scaun cu rotile.

17:26 Manifestantii au blocat Soseaua Panduri pe sensul care merge de la Academia Militara catre Cotroceni. 

17. 24: La actiune participa in jur de 700 -800 de persoane, conform Hotnews.ro. Antena 3 anunţă că la protest s-au adunat 4000 de oameni. Acestea s-au deplasat o vreme pe carosabil, dupa care, la apelul lui Mircea Badea, s-au adunat pe trotuar, indreptandu-se dinspre Eroilor spre Academia Militara. Se scandeaza „Jos Basescu” si „Antena 3 e aici”.

PROTESTUL ANTENA 3, 10 AUGUST

17.21: Mihai Gâdea poartă un tricou cu mesajul „Imposibil de confiscat”. El a transmis, la Antena 3, că „Am decis să ne plimbăm. Se pare că nu suntem singuri şi mulţi vor să se plimbe. Cred că preşedintele trebuie să înţeleagă că trebuie să înceteze cu abuzurile, că e imposibil să rămâi într-o funcţie în care nimeni nu te vrea.”

17.19: Anca Bălcescu, purtător de cuvânt Jandarmeria Română a anunţat, la Realitatea tv, că forţele de ordine monitorizează protestul organizat de Antena 3. „Persoanele agresate sunt invitate să vină la secţie, să depună plângere, pentru ca noi să putem lua măsuri”, a spus aceasta. 

17.13: Mircea Badea şi Mihai Gâdea au ajuns la protest. Oamenii se plimbă în jurul Palatului Cotroceni. Antena 3 anunţă că „Noi nu am chemat oamenii. Noi doar i-am anunţat că ieşim la plimbare”. În platou se află Ecaterina Antonescu, care laudă iniţiativa postului.

PROTESTUL ANTENA 3, 10 AUGUST

17.10: Jurnalistul Antena 3 Adrian Ursu a ajuns la protest şi este sărutat şi îmbrăţişat de protestatari. Antena 3 transmite în direct protestul, pe burtieră fiind scris: „România, la plimbarea libertăţii”. Postul tv anunţă că s-au adunat 4000 de oameni deja.

17:00 Manifestanţii au plecat în marş, pe trotuar şi pe carosabil, în jurul Palatului Cotroceni. Coloana lor este flancată de jandarmi.

„Văd, încă există oameni care jubilează pentru ceea ce s-a întâmplat cu Antena 3”, a afirmat jurnalistul Adrian Ursu, prezent la „plimbarea” de duminică din zona Palatului Cotroceni.

Persoanele care au venit pana acum la poarta Leu poarta foi A4 inscriptionate cu „Antena 3 e aici”, mesaj pe care il si scandeaza din cand in cand. La fata locului se afla contingente de jandarmi, transmite Hotnews.ro.

Reporterul Realitatea TV reclama faptul ca reporterii de alte posturi de televiziune sunt insultati de protestatari. Conform Realitatea.net, o jurnalistă de la B1 TV a fost agresată de unii participanți la mitingul organizat de Antena 3 în jurul Palatul Cotroceni. Aceasta a fost lovită cu pumnii și picioarele. Agresați verbali au fost și reprezentanții REALITATEA TV și România TV. Tot acolo, a avut şi un accident: un şofer a intrat cu maşina într-un stâlp, din cauza neatenţiei. Acesta se uita la oamenii adunaţi la Palatul Cotroceni, astfel încât n-a văzut că se îndreaptă spre stâlpul cu pricina.

 

Postul Antena 3 a difuzat doua promo-uri, in unul oamenii sunt chemati sa iasa in strada sa picheteze Palatul Cotroceni, iar in celalalt este sugerat faptul ca Traian Basescu va intra in inchisoare. Cele doua promo-uri au titluri sugestive: „Plimbarea Libertatii 10 august” si „Cosmar AMR”. A fost creat, de asemenea, un eveniment pe Facebook care promovează mitingul Antena 3.

Cookies