Un JUPân cu Mercedes a parcat pe șine pe Mântuleasa și a blocat tramvaiele

15 apr. 2024
1550 afișări
Un JUPân cu Mercedes a parcat pe șine pe Mântuleasa și a blocat tramvaiele
Un JUPân cu Mercedes a parcat pe șine pe Mântuleasa și a blocat tramvaiele | Sursa foto: Ai parcat ca un bou București / Facebook

În cazul în care așteptai tramvaiul 21 pe căldura din București, iar tramvaiul s-a tot lăsat așteptat, mulțumirile se pot îndrepta către un șofer iscusit care și-a lăsat mașina pe șine pe strada Mântuleasa.

JUPân cu Mercedes a parcat pe linia de tramvai

A lăsat-o fix în fața unui restaurant mediteranean, probabil că de foame. Un bucureștean l-a întâlnit în drum, l-a pozat și i-a transmis, pe grupul de Facebook „Ai parcat ca un bou București”, următorul mesaj simplu:

Jupânule, ai blocat tramvaiu’!

Acest JUPân cu Mercedes a reușit să găsească o parcare nu foarte potrivită. Membrii grupului au reacționat, într-un timp destul de scurt la imaginea care surprinde bolidul „așezat în drum”. De la „furie”, la „haha”, internauții au avut multiple reacții în legătură cu întâmplarea.

În fiecare zi, în mediul online, sunt publicate zeci de postări în care oamenii se plâng de mașinile parcate neregulamentar. Acestea nu încurcă doar traficul rutier, cât și pe cel pietonal.

Parcatul pe linia de tramvai, o problemă frecvent întâlnită

Mașinile parcate neregulamentar constituie o reală problemă în București. De multe ori, drumul bucureștenilor este blocat de câte o mașină care ocupă trotuarul sau trecerea, partea carosabilă și chiar șina de tramvai. Cea din urmă fiind poate, cea mai problematică situație.

În prezent, legislația în vigoare specifică faptul că parcarea vehiculelor pe calea de rulare a tramvaielor sau la mai puțin de sau la mai puțin de 50 de metri de aceasta, în cazul în care circulația lor ar fi stânjenită, nu este permisă:

Pe platforma căii ferate industriale sau de tramvai ori la mai puțin de 50 m de acestea, dacă circulația vehiculelor pe șine ar putea fi stânjenită sau împiedicată.

Blocarea liniei de tramvai reprezintă încălcarea legii. În cazul în care șoferii sunt prinși, aceștia pot primi amendă și puncte de penalizare la permisul de conducere.

Te-ar mai putea interesa și: 

Cookies