ARHIVA B365

Un judecător CSM cere Consiliului să se sesizeze în urma afirmaţiilor lui Ponta în cazul lui Dragnea

Judecătorul CSM Alexandru Şerban a anunţat, marţi, că CSM trebuie să se sesizeze după comentariile făcute de Ponta în cazul lui Liviu Dragnea, anunţă Realitatea TV.

Vezi aici: Reacţia lui Ponta,după ce a fost reclamat la CSM privind declaraţiile în cazul lui Dragnea

Premierul Victor Ponta a lansat un nou atac la justiţie, după ce a declarat că, dacă Liviu Dragnea era achitat în dosarul Referendumul, judecătoarele care l-au condamnat probabil erau arestate. „Este (tensiune în PSD — n.r.), bineînțeles că este, pentru că noi am guvernat și guvernăm și la nivel central, guvernăm și la nivel local. După chestia asta absolut nedreaptă cu condamnarea lui Dragnea — că am făcut referendum, de parcă l-a făcut Dragnea singur, dar l-am făcut toți — ați văzut ce pățesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu știu ce. Vă dați seama că judecătoarele de la Dragnea dacă cumva îl achitau pe Dragnea cred că erau și arestate acum. Au dat și ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci și PNL a fost cu noi la suspendare. Toți am fost, mă rog, toți cei care am luat decizia. Sigur că e o stare de nemulțumire, pentru că e o nedreptate care ni se face”, a declarat Ponta într-o emisiune televizată.

În ceea ce priveşte cazul lui Şova, Ponta a spus că justiţia este acum singura putere.

Prezent la o emisiune televizată, prim-ministrul a adus in discutie cazul senatorului PSD Dan Sova, declansand un nou atac la adresa procurorilor: „Este vorba de un singur lucru – un om, cum il cheama pe el, Sova, cere ca sa fie judecat. Si nimeni nu intelelege de ce procurorii vor sa fie arestat. Pe Sova pot sa il trimita in seara asta in judecata, insa ei nu vor asta, vor circoteca politica”, notează ziare.com.

„Eu nu am voie să vorbesc despre Justiție. Cred că acum există o singură putere, iar noi ceilalți — Parlament, Guvern, Președinte — facem și noi ce putem.

Nu e vorba de partid aici. Un om, Şova, e acuzat de ceva şi spune: trimiteţi-mă în faţa judecătorilor să mă judece …. Nu! Trebuie să-l arestăm, domnule! După 8 ani de zile. De ce nu vrei să fie judecat? Nu, că noi, procurorii, vrem să-l arestăm. Sigur că nu înţelege nimeni. După ce vedem că au fost arestaţi oameni pe care apoi îi achităm. Şova poate fi trimis în această seară în judecată, dar ei nu vor. Vor să facă circ. Cred că justiţia ar trebui să fie justiţie şi Parlamentul Parlament”, a mai precizat Victor Ponta.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button