ȘTIRI

Un judecător a jignit o jurnalistă de la România Liberă: „E un maidanez de presă”

Convenția Organizațiilor de Media (COM) condamnă atitudinea lipsită de respect a judecătorului Norel Popescu și cuvintele jignitoare folosite de acesta la adresa jurnalistei Ondine Gherguț, de la ziarul România Liberă, informează activewatch.ro.

Potrivit relatărilor de presă, în plenul Consiliului Superior al Magistraturii din data de 24 noiembrie, judecătorul Norel Popescu a caracterizat-o pe jurnalistă ca fiind „maidanez” de presă: „Nu e câine de pază, e maidanez care merge pe burtă căutându-și stăpân”. Reacția magistratului față de jurnalista de la România Liberă vine în urma unei serii de dezvăluiri de presă ale Ondinei Gherguț despre legăturile politice ale judecătorului și beneficiile obținute din acestea.

Jignirile judecătorului Norel Popescu vin după ce plenul CSM a constatat că investigațiile publicate de Ondine Gherguț nu au afectat independența magistratului.

Pe de altă parte, sintagma „Nu e câine de pază, e maidanez…” este jignitoare pentru toată presa. Este îngrijorător că un judecător, membru al CSM, are astfel de opinii față de jurnaliști, susţine COM, care  îi cere judecătorului Norel Popescu să prezinte scuze publice Ondinei Gherguț.

„Solicităm CSM să analizeze dacă atitudinea și exprimările folosite de judecătorul Norel Popescu sunt în conformitate cu normele de conduită ale magistraților și să ia măsurile necesare, pe care să le comunice public.”, precizează COM.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button