Un jandarm din București i-a salvat viața unui bărbat intrat în stop cardio-respirator. Și-a lăsat fiul în mașină și s-a dus să-și facă datoria

21 feb. 2023
373 Afișari
Un jandarm din București i-a salvat viața unui bărbat intrat în stop cardio-respirator. Și-a lăsat fiul în mașină și s-a dus să-și facă datoria
Un jandarm din București i-a salvat viața unui bărbat intrat în stop cardio-respirator. Și-a lăsat fiul în mașină și s-a dus să-și facă datoria. Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Un jandarm i-a salvat viața unui bărbat întins pe stradă, fiind avertizat de o aplicație. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, intrase în stop cardio-respirator, iar jandarmul i-a aplicat manevre de prim-ajutor.

Un jandarm i-a acordat primul-ajutor unui bărbat găsit întins pe jos

În timp ce jandarmul Florin Ciobotaru era la cumpărături împreună cu fiul său, David, aplicația „salvatoare de vieți” l-a anunțat că în apropiere există o urgență medicală. La fața locului a ajuns în mai puțin de un minut, găsind întins pe asfalt un bărbat în jurul vârstei de 40 de ani:

Am văzut un bărbat întins pe asfalt. Femeia de lângă el îl spăla cu apă pe față. Mi-am dat seama că viața bărbatului era in pericol. Trebuia să intervin în cel mai scurt timp, a declarat acesta.

Fiul său a rămas în mașină, iar jandarmul a cerut unui trecător să sune imediat la numărul pentru urgențe 112 pentru a anunța ce s-a întâmplat, relatează Jandarmeria Română pe pagina sa de Facebook.

În timp ce ambulanța era în drum spre aceștia, Florin i-a luat pulsul bărbatului și i-a ascultat respirația. Astfel, acesta și-a dat seama că este vorba despre un stop cardio-respirator.

A învățat acest lucru la cursurile de prim-ajutor pe care le-a urmat în calitate de voluntar la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Prin efectuarea acestor cursuri a primit accesul la aplicația salvatoare de vieți.

Florin a reușit să-i salveze viața bărbatului

Jandarmul a efectuat manevrele de prim-ajutor specifice pentru o astfel de situație – compresii și masaj cardiac:

La un moment dat, bărbatul a făcut ochii mari si a tras cu sete o gură de aer. Își revenise. Reușisem să îl readuc la viață.

Dacă Florin ar fi întârziat câteva minute, exista posibilitatea ca bărbatul să nu mai fie în viață. În aceste cazuri, primele 5 minute sunt cruciale pentru salvarea unui om. După trecerea acestui timp, șansele de recuperare devin extrem de scăzute.

Bărbatul, ținut în viață de Florin, a fost preluat de echipajele medicale de pe ambulanță.

Jandarmul a demonstrat că „Există un erou în fiecare”, acesta fiind și numele programului din care face parte ca voluntar din anul 2019. Acesta a intervenit în peste 100 de cazuri.

Reprezentanții Jandarmeriei Române l-au felicitat pe Florin și l-au rugat să fie în locul și la timpul potrivit atunci când există situații de urgență.

Florin Ciobotaru activează în Jandarmerie de 16 ani și lucrează la Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies