Un jandarm din București a zgâriat intenționat mașina unui șofer, oprită pe avarii. „Ce înseamnă asta? În ce țară trăim?”

23 feb. 2023
606 afișări
Un jandarm din București a zgâriat intenționat mașina unui șofer, oprită pe avarii. „Ce înseamnă asta? În ce țară trăim?”
Un jandarm din București a zgâriat intenționat mașina unui șofer, oprită pe avarii. „Ce înseamnă asta? În ce țară trăim?”. Sursa foto: Facebook/ Jandarmeria Română

Imaginile de pe o cameră de supraveghere au surprins un jandarm care zgâria intenționat mașina unui șofer, aflată pe avarii. Incidentul s-a petrecut în cartierul Cotroceni din București.

Jandarmul a scos mâna pe geam și a început să zgârie mașina șoferului de lângă. Acesta era în timpul programului de muncă la momentul săvârșirii acțiunii.

Șoferul va face plângere la poliție împotriva jandarmului care i-a zgâriat mașina

Șoferul și-a lăsat pe avarii autovehiculul pentru câteva minute, pe o stradă din zona Cotroceni, La întoarcere, a observat că pe laterala dreaptă a mașinii este o zgârietură, de la un capăt la altul.

După aceea, bărbatul s-a dus să ceară imagini de pe camerele de supraveghere pentru a afla cine este vinovatul.

A rămas surprins când în imagini a văzut o mașină de jandarmerie care a trecut pe lângă autovehiculul său. Din acea mașină, un jandarm a scos mâna și i-a zgâriat autovehiculul șoferului, după care a plecat, conform Antena 3 CNN:

Am avut o urgență. Nu aveam unde să opresc mașina. Am lăsat-o unde o vedeți în filmare. Am pus avariile, numărul de telefon în parbriz la vedere, am intrat unde aveam treabă. Când am ieșit, am observat pe laterala dreaptă a mașinii o zgârietură de la un capăt la altul.

Am încercat să fac eu rost de niște imagini din zonă, să văd ce s-a întâmplat. După ce am făcut rost de ele, am rămas stupefiat de ce am putut să văd. Nu este posibil ca un reprezentant al unei instituții de stat să vandalizeze bunurile cetățenilor pe care ar trebui să îi protejeze.

Șoferul păgubit a declarat că va face plângere la poliție pentru cele întâmplate și va cere despăgubiri în instanță:

Am luat legătura cu avocații mei. Aceștia m-au îndrumat spre Poliție să formulăm o plângere penală pentru distrugere. Sunt foarte curios dacă colegii jandarmului care a zgâriat mașină au scris în raportul lor de închidere de zi ce s-a întâmplat. Dacă nu, este cu atât mai periculos cu cât au fost trei jandarmi, din ce se vede în filmare, și niciunul nu a spus nimic. Asta înseamnă că lucrurile astea se întâmplă în mod constant.

Răspunsul Jandarmeriei la cele întâmplate

Jandarmeria și-a asumat că cel care a săvârșit fapta era un jandarm și a spus că vor fi luate măsuri de sancționare drastică. Mai mult decât atât, și-au prezentat, în mod public, scuzele la adresa șoferului vătămat, conform Antena 3 CNN:

Confirmăm faptul că autospeciala Dacia Logan care apare în imagini aparține Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București. 

În acest caz, au fost dispuse măsuri urgente de identificare și verificare a acestui incident regretabil, în urma cărora vor fi luate măsuri de sancționare drastică, în conformitate cu regulamentele militare. 

Este un comportament care nu se justifică în nicio situație, mai ales din partea unui reprezentant învestit cu exercițiul autorității publice.

Dacă se va constata că fapta întrunește elementele constitutive ale infracțiunii, vom înainta, de urgență, Parchetului Militar pentru verificare și vom acorda tot sprijinul organelor abilitate să soluționeze acest incident regretabil.

Ne prezentăm scuze publice și reiterăm că un astfel de comportament nu caracterizează instituția Jandarmeriei.

Te-ar putea interesa și:

Cookies