Un instalator fals a jefuit un bătrânel de 95 de ani din București. Hoțul a fost reținut de polițiști pentru furt calificat

14 feb. 2023
238 Afișari
Un instalator fals a jefuit un bătrânel de 95 de ani din București. Hoțul a fost reținut de polițiști pentru furt calificat
Un instalator fals a jefuit un bătrânel de 95 de ani din București. Hoțul a fost reținut de polițiști pentru furt calificat / Sursa foto: Pexels

Un instalator fals a jefuit un bătrânel de 95 de ani din București, anunță Poliția Capitalei. Bărbatul în vârstă de 27 de ani s-a dat drept instalator, însă în loc să repare țevi, a furat bani din locuință.

La data de 13 februarie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 7, au pus în aplicare un mandat de aducere pe numele bărbatului, care era bănuit că ar fi sustras dintr-o locuință suma de 4.750 de lei.

Instalatorul fals care a furat din casa unui bătrân de 95 de ani

Polițiștii Secției de Poliție 7 au fost anunțați duminică, la data de 05 februarie 2023, de un bătrân în vârstă de 95 de ani, că o persoană necunoscută i-a furat din casă suma de 4.750 de lei.

În urma cercetărilor și anchetelor desfășurate ulterior, oamenii legii au identificat un bărbat în vârstă de 27 ani, care era bănuit de comiterea faptei.

Într-un comunicat transmis de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB), a fost explicată metoda pe care bărbatul o folosea:

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 4 februarie 2023, în jurul orei 12.30, sub pretextul că este instalator și că s-ar fi produs o inundație care a afectat apartamentul, bărbatul ar fi pătruns în locuința din Sectorul 2 a persoanei vătămate, apoi, profitând de neatenția acesteia, ar fi sustras de pe o masă un plic ce conținea 4.500 de lei, iar din buzunarul unei haine 250 de lei.

Luni, la data de 13 februarie 2023, oamenii legii au pus în aplicare un mandat de aducere care a fost emis pe numele bărbatului care era bănuit de săvârșirea faptei, ulterior fiind depistat și condus la audieri.

În urma efectuării controlului corporal, au fost găsite asupra bănuitului sumele de 8.500 de euro și 2.500 de lei. Proveniența sumelor nu a putut fi justificată.

Instalatorul fals a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților cu propunere legală. Cercetările vor fi continuate de către Secția 7 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cookies