BAZAR

Un inel încrustat cu 12.368 de diamante a intrat în Cartea Recordurilor

Harshit Bansal, fondatorul casei Renani Jewels din Meerut, India a stabilit un nou record mondial cu noua sa creație, este vorba despre inelul cu cele mai multe diamante naturale, potrivit Guinness World Records.

Harshit și-a pus în gând să obtina acest record încă de acum doi ani, pe când studia pentru a ajunge designer de bijuterii în Surat, un oraș situat în vestul Indiei. Nu i-a luat prea mult ca să își îndeplinească visul, pe 30 noiembrie 2020, cei de la Renani Jewels au depășit recordul pentru inelul cu cele mai multe diamante naturale, această piesă însumând nu mai puțin de 12.368 de diamante, potrivit Guinness World Records.

Cel mai încrustat inel pe mâna unei femei
Procesul de creație al acestui inel a durat mai mult de doi ani
Sursa foto: Guinness World Records

„Gălbeneaua”, un record greu de egalat

Inelul poartă numele de „Gălbeneaua” (Marigold) sau „Inelul Prosperității”, are formă circulară, este decorat cu un design floral impresionant și este încrustat cu mii de diamante naturale de 38.08 carate. Creația cântărește puțin peste 165 de grame și fiecare petală din cele opt șiruri ale florii are un design unic, diferit de celelalte. Diamantele folosite sunt sustenabile (nu au trecut „însângerat”), sunt incolore (E-F colour) și sunt de o claritate ridicată, fiind de tip VVS (very, very slightly included).

Imagine frontală cu inelul celor de la Renani Jewels
Fiecare petală este unică, realizată minuțios
Sursa foto: Guinness World Records

În cultura indiană, floarea de gălbenele semnifică norocul și prosperitatea, fapt care justifică designul ales de Harshit. Acesta a început să lucreze la inelul din aur de 18 karate inca din anul 2018, floarea decorativă fiind realizată ulterior.

Am țintit să încrustez mai mult de 10.000 de diamante. Am renunțat la o mulțime de designuri și concepte de-a lungul anilor până sa ajung la acesta” a declarat bijutierul pentru Guinness World Records.

Spatele inelului incrustat cu cele mai multe diamante din lume
Harshit a început să lucreze la baza inelului din 2018, pe când avea doar 25 de ani
Sursa foto: Guinness World Records

Visul acestuia a fost îndeplinit luna trecută, când a primit titlul în Cartea Recordurilor și recunoașterea la nivel mondial pentru enormul său inel încrustat cu diamante.

„Camelia” celor de la Hallmark Jewellers deținea recordul precedent

Recordul precedent pentru inelul cu cele mai multe diamante naturale fusese stabilit tot în India, în Hyderabad, de artiștii de la Hallmark Jewellers. Creația acestora, o camelie, însuma nu mai puțin de 7801 diamante. Aceștia au deținut recordul timp de puțin peste o lună, de pe 21 octombrie 2020 până pe 30 noiembrie 2020.

Fondatorul Hallmark Jewellers, Kotti Srikanth, a dirijat întregul proces de creație, de la design, la producția pieselor și până la procurarea diamantelor. Toate creațiile menite să doboare recorduri trebuie să folosească exclusiv diamante sustenabile, provenite din zone protejate, unde lucrătorii nu sunt abuzați.

inelul celor de la Hallmark Jewellries
Inelul ce deținea recordul precedent se inspira tot din cultura indiană a florilor, care poartă o multitudine de semnificații
Sursa foto: Guiness World Records

Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button