ARHIVA B365

Era acuzat de corupție, dar a fost reținut pentru trafic de heroină chiar în sediul Curții de Apel

Tony Viorel Iaparnicu era căutat de anchetatorii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Bucureşti încă din 7 mai a acestui an, în condiţiile în care este acuzat că, împreună cu un complice, ar fi vândut heroină în Capitală.

Conform procurorilor, în perioada februarie – aprilie, anul acesta, Iaparnicu, împreună cu alte cinci persoane, au adus heroină din Bulgaria pe care au vândut-o în Bucureşti. Drogurile erau aduse din Bulgaria şi erau cumpărate de la un traficant bulgar, Simeon Dimitrov Ivanov, scrie Mediafax

După ce complicii săi au fost arestaţi, Tony Viorel Iaparnicu a încercat să obţină eliberarea complicilor săi şi i-a plătit judecătoarei Viorica Dinu 15.000 de euro. El a dat prin intermediari suma de 15.000 de euro şi, în urma pretenţiilor ridicate de complicii judecătoarei, s-a oferit să dea chiar şi 30.000 de euro pentru ca magistratul să intervină pe lângă colegii de la Tribunalul Bucureşti şi de la Curtea de Apel Bucureşti. Întrucât nu au fost obţinute hotărârile judecătoreşti promise, cei 15.000 de euro i-au fost restituiţi.

Iaparnicu a fost ridicat, joi, de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la sediul DIICOT – Structura Centrală, unde s-a dispus reţinerea lui. Acesta a fost depistat la sediul instanţei de poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din IGPR – Serviciul Antidrog. Tony Viorel Iaparnicu va fi prezentat instanţei, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Pe de altă parte, la termenul de joi din dosarul judecătoarelor Dinu şi Costache s-a decis amânarea cauzei pentru 3 iunie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button