Un incendiu s-a produs la fosta fabrică de pompe nucleare Aversa. Oamenii străzii ar fi dat foc la gunoaie și cauciucuri

24 apr. 2023
284 Afișari
Un incendiu s-a produs la fosta fabrică de pompe nucleare Aversa. Oamenii străzii ar fi dat foc la gunoaie și cauciucuri
Un incendiu s-a produs la fosta fabrică de pompe nucleare Aversa. Oamenii străzii ar fi dat foc la gunoaie și cauciucuri. Sursa foto: Captură video

Un incendiu s-a produs, în această dimineață, în curtea fostei fabrici de pompe nucleare Aversa din Sectorul 2 al Capitalei. Acesta s-ar fi produs din cauza unor gunoaie cărora li s-a dat foc.

Un incendiu a izbucnit la fosta fabrică Aversa

O clădire dezafectată a fost cuprinsă de flăcări, fiind vorba de fosta fabrică de pompe nucleare Aversa care se află în Sectorul 2, în București. Suprafața afectată a fost de 80 de metri pătrați, a transmis ObservatorNews.ro.

Din primele informații oferite, incendiul ar fi pornit după ce oamenii fără adăpost au aprins mai multe gunoaie și cauciucuri. În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit.

Te-ar mai putea interesa și:

Săptămâna trecută, un aprtamanet din Sectorul 1 a fost cuprins de flăcări

Pe data de 18 aprilie, un incendiu a izbucnit în Sectorul 1 din București. Un apartament de la etajul 8 al unui bloc a luat foc, iar fumul s-a extins în tot blocul. Șapte persoane au primit îngrijiri medicale.

Acesta a izbucnit în jurul orei 22:00 și, din fericire, nimeni nu se afla în apartament în acel moment. Locatarii au fost cei care au anunțat pompierii, iar zeci de oameni au ieșit speriați din apartamente.

Am auzit niște trosnituri pe scara blocului. Când m-am dus la ușă, am văzut că intră fum și am sunat imediat la 112, mi-am dat seama că e incendiu și am încercat să acopăr ușa, să nu intre fum, a declarat un bărbat care locuiește în bloc, potrivit antena3.ro.

Locatarilor li s-a spus imediat să iasă din apartamente pentru că aerul era irespirabil. Mai mulți oameni dormeau deja în momentul în care fumul a început să se resimtă.

Tot fumul a intrat pe aerisire și nu puteai respira. Incendiul ar fi pornit ori de la candelă ori de la un scurtcircuit.

La oameni nu era nimeni în apartament, și nu știm ce s-a întâmplat. Nu a fost nicio țigară. Poate de la vreo lumânare, ceva. Nu știm sigur, spun martorii.

Oamenii care locuiesc la ultimele etaje ale blocului au fost evacuate de pompieri. Cinci adulți și doi copii au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza intoxicării cu fum sau a atacurilor de panică.

În apartamentul care a fost cuprins de flăcări locuia un tânăr de 20 de ani, împreună cu mama. Din fericire, cei doi nu se aflau în apartament în acel moment.

Potrivit pompierilor, un scurtcircuit sau o candelă aprinsă ce a fost lăsată nesupravegheată ar fi fost cauza probabilă a incendiului.

Cookies