Un incendiu de vegetație a cuprins zona retrocedată din Parcul IOR, noaptea trecută. Mai mulți copaci și arbuști au fost distruși de flăcări

16 aug. 2023
488 Afișari
Un incendiu de vegetație a cuprins zona retrocedată din Parcul IOR, noaptea trecută. Mai mulți copaci și arbuști au fost distruși de flăcări
Un incendiu de vegetație a cuprins zona retrocedată din Parcul IOR, noaptea trecută. Mai mulți copaci și arbuști au fost distruși de flăcări | Sursă foto: Facebook-Cetățean Sector 3

Un nou incendiu de vegetație a avut loc noaptea trecută în Sectorul 3, în zona retrocedată a Parcului IOR. Anunțul a fost făcut aproape de ora 23:00, de către un cetățean.

Un nou incendiu a avut loc în zona retrocedată din Parcul IOR

Imaginile au fost publicate de către o bucureșteancă pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”. Din fotografiile postate se poate observa că flăcările sunt destul de mari, luminând zona pe timp de noapte. Anunțul referitor la flăcările izbucnite în parc a fost făcut în jurul orei 22:50.

Iar au dat foc în zona retrocedata din IOR

Nu se știe exact ce suprafață a fost afectată de acest incendiu și nici cauza izbucnirii flăcărilor.

Autoarea postării a fost încurajată să anunțe autoritățile. Cu toate astea, conform unui alt cetățean care a fost martor al incendiului, în jurul orei 22:40, poliția locală se afla deja la fața locului și acționa pentru a stinge focul.

Nu este prima dată când zona respectivă este cuprinsă de flăcări

Zona retrocedată din Parcul IOR a fost „victima” mai multor incendii de vegetație. Cu doar 6 zile în urmă un alt foc a mistuit arborii aflați în acest spațiu verde. Incendiul din data de 10 august 2023 a izbucnit în apropiere de Biserica Pogorârea Sfântului Duh Titan, construcție ce este realizată din lemn.

Inițial, flăcările au afectat o suprafață de 600 de metri pătrați. Cu toate astea, până ca pompierii să poată localiza incendiul și să îl lichideze, acesta a cuprins o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați de vegetație.

În total, cinci autospeciale de pompieri au intervenit la fața locului pentru a se lucra cu incendiul ce a avut loc cu o săptămână în urmă.

Un alt incendiu care a afecta aceeași zonă din parc a avut loc în data de 18 iulie 2023. Acesta a avut loc tot pe timp de noapte, fiind vizibil de la distanțe mari. Focul s-a extins pe sute de metri patrați, distrugând arborii și arbuștii.

Cookies