Un încărcător de pistol, cu 15 gloanțe în el, umblă liber prin București. L-a pierdut un polițist, în prima lui zi de muncă pe teren

08 nov. 2022
10314 Afișari
Un încărcător de pistol, cu 15 gloanțe în el, umblă liber prin București. L-a pierdut un polițist, în prima lui zi de muncă pe teren
Un încărcător de pistol, cu 15 gloanțe în el, umblă liber prin București. L-a pierdut un polițist, în prima lui zi de muncă pe teren | Foto simbiol; sursa Unsplash

Mai țineți minte când “s-a” pierdut un pistol la mall? Acum e rătăcit “doar” un încărcător. Mai exact, e vorba despre  un încărcător cu 15 gloanțe, pe care l-a pierdut un tânăr poliţist din Bucureşti, în prima zi lui de muncă pe teren .

UPDATE, 10 noiembrie: Aventura încărcătorului cu gloanțe, pierdut de polițistul novice, continuă în București: căutările au avansat de la o shaormerie, la groapa de gunoi

Tânărul, polițist la Sectia 12 București, a ieșit azi-noapte din tură și, când preda armamentul, a descoperit că pistolul Beretta e, nu și încărcătorul în care se aflau 15 gloanţe.

Polițistul nu-și dă seama cum s-a întâmplat, cum de l-a rătăcit, nu-și aduce aminte unde l-ar fi putut uita, iar  Poliţia Capitalei anunță, printr-un comunicat citat de A3-CNN, că a declanşat o anchetă:

Cu privire la informaţiile apărute în spațiul public, conform cărora un polițist ar fi pierdut încărcătorul armei din dotare, Serviciul Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele: În cursul serii de 7 noiembrie a.c., în momentul predării armamentului și muniției din dotare, la ieșirea din schimb, un polițist, din cadrul Secției 12, a constat lipsa unui încărcător de rezervă, cu cele 15 gloanțe aferente. În momentul de față se efectuează demersuri în vederea recuperării încărcătorului și muniției. De asemenea, au dispuse verificări, prin intermediul structurii de control intern.

Acum vreun an (mai prin decembrie, 2021), o polițistă din București și-a uitat arma încărcată în toaleta unei benzinării din București. Tânăra s-a oprit din patrulare ca să meargă la toaletă. A intrat înarmată într-o benzinărie din sectorul 2, dar a plecat de acolo fără pistol. Și-a dat seama la un moment dat că nu îl mai are, s-a întors să-l recupereze, dar cineva îl luase deja.

Polițiștii au început atunci imediat căutările,cu atât mai mult cu arma era încărcată. Au găsit pistolul aruncat pe un câmp de la marginea orașului. 

Cookies