Un hotel înalt de 40 de metri, aprobat în zona protejată din centrul Capitalei

de:
19 mart. 2011
1 Afișari
Un hotel înalt de 40 de metri, aprobat în zona protejată din centrul Capitalei

Noua clădire 2S+P+10E va fi construită pe un teren de 4566 metri pătraţi, situat pe strada Luterană, între Știrbei Vodă şi Calea Victoriei. Conform PUZ-ului aici va funcţiona un ansamblu hotelier.

În Planul Urbanistic General, terenul pe care va fi ridicată noua construcţie se află în perimetrele a două zone protejate, Calea Victoriei şi Știrbei Vodă, unde înălţimea maximă reglementată este de 19 metri, respectiv 16 metri. Conform noului PUZ, aflat în dezbatere publică pentru a fi supus mai apoi aprobării Consiliului General al Municipiului Bucureşti, noua clădire va avea o înălţime de 40 de metri, adică dublu faţă de cea admisă prin PUG.

Investitorul Maninvest Cons SRL a cerut iniţial aprobare pentru o clădire cu 14 etaje. PUZ-ul se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei până pe 29 martie. Conform siteului Grand Hotel Managment Team, compania Maninvest intenţionează să construiască primul hotel Holiday Inn din România, un hotel cu peste 260 de camere.

Turn cu 12 etaje pe Știrbei Vodă

O construcţie cu 12 etaje, cu funcţiuni mixte locuinţe, comerţ, birouri, ar putea fi construită pe Știrbei Vodă în sectorul 1 al Capitalei. Planul Urbanistic Zonal a primit deja aprobarea Comisiei Tehnice de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din Primăria Capitalei şi Certificat de urbanism din partea Primăriei Sectorului 1 şi urmează să fie aprobată de consilierii generali.

Iniţial se ceruse aprobarea unei construcţii de 15 etaje, însă regimul de înălţime a fost redus ulterior la 3S+P+12E.

Investitorul are obligaţia de a amenaja 30% din teren ca spaţiu verde. PUZ-ul este în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei până pe 1 aprilie.

Cookies