ARHIVA B365

Un hoţ care a furat două laptopuri şi bijuterii dintr-o casă din Bucureşti, prins în flagrant

Poliţiştii bucureşteni l-au prins în flagrant, joi, pe un bărbat, în vârstă de 32 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de furt dintr-o locuinţă din Sectorul 6.

În perioada iulie – august a.c., poliţiştii au documentat activitatea bărbatului cu preocupări pe linia furturilor din locuinţă.

Astfel, la data menţionată, bănuitul a fost observat în timp ce a intrat în mai multe imobile de pe raza Sectorului 6 şi, întrucât a intervenit suspiciunea rezonabilă că a comis o faptă ilicită, s-a luat hotărârea prinderii şi imobilizării acestuia, constatându-se că în geanta pe care o avea asupra sa se aflau două laptopuri şi bijuterii din aur şi argint sustrase.

Ulterior, a fost identificată partea vătămată, căreia i-a fost restituit prejudiciul, estimat la 5.000 de lei.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi stabilită întreaga activitate infracţională, întrucât este bănuit şi de săvârşirea altor două furturi din locuinţă.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă remis B365.ro.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button