Un hipermarket din București a fost închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate și alimente lăsate în soare

30 iul. 2021
9910 Afișari
Un hipermarket din București a fost închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate și alimente lăsate în soare
Un hipermarket din București a fost închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate și alimente lăsate în soare. Sursă foto: Captură ecran/ Antena3.ro

Un hipermarket din București a fost închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate și alimente lăsate în soare, dar și frigidere pline de rugină și mizerie cât cuprinde.

Un hipermarket din București a fost închis de ANPC. Inspectorii au găsit produse expirate și alimente lăsate în soare.

Nereguli grave descoperite de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în urma controalelor desfășurate atât în București, cât și în alte orașe din România.

Un hipermarket din București a fost închis de ANPC

În contextul temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile, inspectorii ANPC au verificat magazinele pentru a se asigura că absolut toate alimentele sunt depozitate corespunzător. Astfel, comisarii ANPC au descoperit nereguli grave într-un hipermarket din București.

Recomandăm și: Atenție, români! Milka retrage mai multe stocuri de înghețată de pe piață. Până când puteți să le returnați

Frigiderele nu funcționau, produsele erau lăsate în căldură sau erau expirate, iar mizeria era peste tot. În urma controlului, comisarii ANPC au decis să închidă hipermarketul și au propus ca activitatea acestuia să fie suspendată pentru jumătate de an (6 luni de zile).

Inspectorii au găsit produse expirate și alimente lăsate în soare

Controalele desfășurate de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au avut loc și în alte orașe din țară. Într-un magazin din Brașov s-au descoperit produse lăsate direct în soare. Vorbim de tone întregi de produse lăsate la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Recomandăm și: Mare grijă la aceste creme pentru protecție solară. Au fost retrase de pe piață

În această perioadă, în care România este afectată de un val de caniculă, oamenii preferă să nu mai gătească și aleg să cumpere alimente ce nu trebuie să fie gătite. Ca de exemplu: mezeluri, legume, brânzeturi. Dar acestea trebuie alese cu grijă, pentru a preîntâmpina alte probleme neplăcute.

De asemenea, specialiștii în alimentație trag un semnal de alarmă și le recomandă oamenilor să verifice termenul de valabilitate de pe fiecare ambalaj în parte. Totodată, asigurați-vă că alimentele sunt păstrate la temperaturi optime pentru a evita posibile probleme de sănătate.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor transmite că aceste acțiuni vor continua, iar la final vor exista și concluziile concrete.

Pentru a putea desfășura acțiunile de control, în anumite situații, inspectorii ANPC au fost nevoiți să solicite și sprijinul reprezentanților Poliției.

Cookies