Un ginecolog din București este anchetat pentru că a externat o pacientă prea devreme după operație. Femeia a ajuns din nou la spital în stare gravă, cu septicemie

11 mart. 2024
669 Afișari
Un ginecolog din București este anchetat pentru că a externat o pacientă prea devreme după operație. Femeia a ajuns din nou la spital în stare gravă, cu septicemie
Un ginecolog din București este anchetat pentru că a externat o pacientă prea devreme după operație. Femeia a ajuns din nou la spital în stare gravă, cu septicemie | Foto simbol: Inquam Photos / Alexandru Busca

Un medic ginecolog din București este acuzat că a pus în pericol viața unei paciente, în urma unei operații de extirpare a ovarelor. Femeia a fost trimisă acasă mai devreme decât era cazul, aceasta ajungând din nou la spital cu septicemie. Polițiștii din Argeș propun procurorilor trimiterea în judecată a medicului din Capitală.

Un medic ginecolog din București este anchetat pentru vătămare corporală din culpă

Medicul ginecolog din București este anchetat pentru vătămare corporală din culpă. Ancheta a relevat că pacientei i-a fost realizată operația de extirpare doar parțial, iar în timpul intervenției medicul i-a atins și intestinul.

Inspectoratul de Poliție Județean Argeș a transmis următoarele:

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 196 alin. 2 din Codul Penal, rap. la art. 194 alin. 1 lit. e Cod Penal.

Din cercetări s-a stabilit că, în luna mai a anului 2020, un bărbat de 54 de ani, în calitate de medic la un spital de specialitate din municipiul București ar fi efectuat o intervenție chirurgicală unei femei și i-ar fi provocat leziuni traumatice, ce i-au pus în primejdie viața. După externarea prematură, persoana vătămată a solicitat, la domiciliu, intervenția unui echipaj medical, fiind internată la Spitalul Județean de Urgență Pitești, în stare gravă.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că femeia, din județul Argeş, a mers la un spital din București pentru a i se extirpa ovarele, întrucât acestea formau chisturi.

Chiar dacă pacienta acuza că nu se simte bine în urma operației, ea a fost externată și trimisă acasă, în Argeș, mai devreme. La scurt timp, i s-a făcut rău și a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul Județean din Pitești. Aici, medicii au constatat că are septicemie.

Expertizele efectuate în cadrul anchetei au arătat că ginecologul, care ar fi trebuit să realizeze operația de extirpare a ovarelor, nu făcuse acest lucru, în schimb organele femeii au fost afectate.

Totodată, în timpul unei intervenții, medicul i-a atins pacientei intestinul, ea fiind la un pas să-și piardă viața în momentul în care a ajuns a doua oară la spital.

Dosarul a fost înaintat de către Poliţie Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată, urmând ca procurorul să decidă dacă îşi însuşeşte sau nu propunerea formulată de către Serviciul Investigaţii Criminale Argeş.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies