ARHIVA B365

Un gigant low-cost aterizează la București: Preţurile sunt la jumătate faţă de Tarom

Locul lăsat liber de compania Aer Lingus, care opera zboruri pe ruta București-Dublin, a fost preluat din primăvara acestui an de Tarom, care a anunțat o nouă rută. Compania Air Lingus a renunţat la cursele directe spre Dublin de la 30 aprilie, iar Tarom a început bătălia cu Blue Air de la 1 mai, cu trei curse săptămânale spre capitala Irlandei.

Acum, Ryanair a profitat de eliminarea taxei de 3 euro/pasager/zbor aplicată călătoriilor aeriene operatorilor irlandezi și a anunțat planul de expansiune cu noi curse, inclusiv spre București. Cursele directe spre Dublin vor începe pe 2 aprilie 2014.

O simulare de preţuri şi o comparaţie cu ceilalţi competitori pe această destinaţie pentru mai multe perioade, începând cu luna aprilie, a fost făcută de economica.net. Datele de călătorie selectate nu coincid la toate cele trei companii. Aşa că, pentru Tarom şi Blue Air am ales date apropiate. În cazul biletelor la Blue Air şi Ryanair, au fost luate în calcul biletele simple, fără bagaj suplimentar, check-in online şi cea mai ieftina variantă de plată.

Şi la Ryanair puteţi călători fără alt comision cu un singur bagaj în cabină. Acesta trebuie să nu depăşească greutatea de 10 kg şi să se încadrese în dimensiunile 55cmx4cmx20cm. Dacă aveţi un bagaj mai mare de 10 kg, se percep taxe: 30 de euro pentru un bagaj de 15 kg şi 50 de euro pentru un bagaj de 20 kg. Dacă doriţi prioritate la îmbarcare, se plăteşte o taxă de 7 euro/persoană/zbor. De asemenea, dacă plătiţi cu cardul de debit se obţine un discount.

Taxa de 3 euro/pasager/zbor, percepută companiilor aeriene de către statul irandez, va fi eliminată din luna aprilie a anului viitor.

Planul de expansiune al companiei aeriene Ryanair în regiune a fost prezentat astăzi la Dublin de către oficialii operatorului.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button