Dr. Moarte va vinde cadavre pe internet

de:
22 oct. 2010
2 Afișari
Dr. Moarte va vinde cadavre pe internet

Antreprenorul german Gunther von Hagens, cunoscut şi sub numele de dr. Moarte, care organizează periodic expoziţii în care cadavre de oameni sunt înfăţişate în ipostaze extrase din viaţa de zi cu zi, va începe să-şi vândă pe internet ineditele exponate, injectate cu polimeri sintentici.

Cadavrele vor fi disponibile începând cu 3 noiembrie, la un preţ de 70.000 de euro fiecare, scrie Telegraph.co.uk. Nu oricine le va putea însă cumpăra, ci numai oamenii de ştiinţă şi experţii medicali, a subliniat von Hagens. Cei care nu au bani de un cadavru întreg vor putea achiziţiona componente anatomice pe bucăţi, precum torace (aproximativ 55.000 de euro) sau capete (aproximativ 22.000 de euro).

Clericii romano-catolici din Germania s-au grăbit să critice iniţiativa lui von Hagens. Arhiepiscopul Robert Zollitsch le-a cerut politicienilor să interzică magazinul online antreprenorului, argumentând că acesta ”încalcă un tabu” şi nu le arată morţilor respectul cuvenit.

Gunther von Hagens a dezvoltat tehnica înlocuirii fluidelor şi grăsimii din cadavre şi înlocuirea lor cu polimeri sintetici în urmă cu peste zece ani şi a devenit multimilionar în euro în urma ei. De atunci a fost învăluit în controverse, un exemplu petrecându-se în 2002, când a realizat prima autopsie publică în Marea Britanie din ultimii 170 de ani, în ciuda faptului că risca să fie arestat.

Cu o altă ocazie, a fost acuzat că a folosit în procesul de plasticare cadavrele unor prizornieri chinezi executaţi. În plus, a prezentat în 2009, la o expoziţie din Berlin, două cadavre plasticate într-o poziţie sexuală.

La fabricasa de plasticat cadavre, localizată în Brandenburg, lucrează 200 de angajaţi.

Cookies