Un garaj ilegal, ridicat la doi pași de Guvern, a fost demolat. Clotilde Armand spune că pe lista buldozerelor mai sunt destule astfel de construcții

09 mart. 2023
258 Afișari
Un garaj ilegal, ridicat la doi pași de Guvern, a fost demolat. Clotilde Armand spune că pe lista buldozerelor mai sunt destule astfel de construcții
Un garaj ilegal, ridicat la doi pași de Guvern, a fost demolat. Clotilde Armand spune că pe lista buldozerelor mai sunt destule astfel de construcții. Sursa foto: Captură Facebook

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că un garaj din apropiere de Guvernul României a fost demolat recent. Construcția a fost realizată în mod ilegal, ocupând spațiul public și câteva locuri de parcare.

Un nou garaj din Sectorul 1 a fost demolat, acesta fiind construit ilegal

Clotilde Armand a transmis, printr-o postare pe pagina sa de Facebook, că un garaj abandonat, situat pe strada Iancu de Hunedoara, numărul 2B, a fost demolat recent. Acesta a fost construit în mod ilegal, chiar în proximitatea Guvernului României, mai spune aceasta.

Primarul Sectorului 1 precizează că garajul arăta inestetic și era poziționat astfel încât ocupa mai multe locuri de parcare. Locul devenise o sursă de mizerie pentru toată zona.

În decursul acestei săptămâni s-au semnat mai multe dispoziții de demolare ale unor garaje construite ilegal pe domeniul public:

Curățăm domeniul public de astfel de relicve ale anilor ’90 și refacem parcările de reședință, declară Clotilde Armand.

Poliția Locală a Sectorului 1 a primit ordine pentru a identifica astfel de construcții ilegale pentru a demara într-un mod rapid procedurile de demolare.

De asemenea, Clotilde Armand îndeamnă cetățenii să nu ezite să sune la Poliția Locală Sector 1, la numărul de telefon 021/9540, disponibil 24/7 în cazul în care aceștia observă construcții ilegale pe domeniul public.

O situație asemănătoare s-a petrecut la începutul lunii februarie, Clotilde Armand anunțând că mai multe terase din Cartierul Floreasca au ocupat trotuarul și spațiul verde.

Poliția Locală Sector 1 a trimis somații administratorului restaurantului „Cava Bistro”, astfel desființând singur construcțiile realizate pe domeniul public.

Totodată, Poliția Locală S1 a transmis somații și altor administratori de terase pentru a intra în legalitate, astfel desființând construcțiile executate ilegal și eliberând domeniul public. Organele legii au dat și amenzi:

În cazul în care legea nu este respectată, voi emite dispozițiile de demolare și voi recupera cheltuielile de la cei care au ocupat abuziv domeniul public, a declarat Clotile Armand.

Restaurantele din Parcul Herăstrău au fost controlate de Poliția Locală S1 în anul 2022

În anul 2022, Poliția Locală S1 a intensificat controalele în spațiile comerciale de tip terase și cluburi din Parcul Herăstrău pentru a verifica dacă se respectă legislația privind ordinea și liniștea publică a transmis Primăria Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

După efectuarea acestor controale, s-au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale cu o valore de 34.000 de lei. Acestea s-au dat pentru nerespectarea limitelor de zgomot prevăzute de legislația în vigoare.

Reclamațiile primite de locuitorii din acea zonă au fost făcute în zilele de vineri și sâmbătă, între orele 22:00 și 02:00. Două restaurante din Parcul Herăstrău, anume „La Brasserie” și „Guava”, deranjau locuitorii din cauza organizării de concerte live de manele.

Autorizația de funcționare a ambelor restaurante a fost suspendată pentru 30 de zile în acea perioadă.

Tot anul trecut, Primăria Sectorului 1 a sesizat Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a confisca aproximativ 1 milion de euro de la un restaurant care și-a continuat activitatea, chiar dacă aceasta era suspendată.

Clotilde Armand a precizat faptul că vor fi luate măsuri în continuare în privința barurilor și restaurantelor care dețin autorizație de funcționare, dar care tulbură liniștea cetățenilor prin muzica dată la intensitate mare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies