Primăria Sectorului 5 a transmis că va continua acțiunile de eliberare a spațiului public din sector de construcții ilegale. Rareș Hopincă a oferit și un exemplu negativ, mai exact garajul insalubru construit pe strada Cobadin în urmă cu 20 de ani.
Un garaj a fost construit ilegal pe strada Cobadin din Sectorul 5 în urmă cu 20 de ani. Rareș Hopincă, city managerul sectorului, a transmis, pe pagina de Facebook, că își dorește să redea domeniul public locuitorilor, eliberându-l de astfel de construcții ilegale:
Astăzi, în cadrul proiectului de regenerare urbană pe care l-am început în tot Sectorul 5, a venit rândul construcțiilor ilegale de pe domeniul public.După cum este și normal, acestea vor fi desființate, iar domeniul public va fi redat cetățenilor. Sunt construcții care nu fac altceva decât să urâțească și să încurce: garaje, ateliere improvizate, spații insalubre și în neregulă din toate punctele de vedere.
Acesta a mai spus că Primăria Sectorului 5, prin Direcțiile și Serviciile abilitate, va sancționa aceste practici ilegale.
În urmă cu câteva zile, noi nereguli au fost descoperite pe un șantier al unui bloc din Sectorul 5, mai exact cel de pe strada Dumbrava Nouă, unde, în trecut, constructorul a fost amendat că nu a respectat normele de igienă. Rareș Hopincă a transmis că problemele găsite vor fi remediate pe cheltuiala constructorului.
Un inspector, care a făcut verificări pe teren, a constatat că lucrările executate pe șantier, mai exact cel de pe Dumbrava Nouă, sunt neconforme cu proiectul. Astfel că, în urma controlului făcut, la trei etaje au fost descoperite nereguli. Iată ce a spus Rareș Hopincă, city managerul Sectorului 5, pe pagina de Facebook, în legătură cu această situație:
Suntem pe strada Dumbrava Nouă, în spate la blocul M81. În urmă cu două zile, am constatat aici, prin verificările pe care le facem la fața locului, deficiențe în execuția lucrărilor în sensul că plăcile de polistiren nu erau amplasate pe suprafața blocului conform proiectului, conform normativelor. Am dispus de urgență înlăturarea tuturor plăcilor care nu erau conforme. Au fost trei etaje în această situație, iar constructorul, pe cheltuiala proprie, a fost somat să le repună în condiții conforme cu proiectul.
Rareș Hopincă i-a sfătuit pe locuitori să facă sesizări dacă aceștia constată că sunt deficiențe în executarea lucrărilor. Acestea sunt trimise mai departe către inspectorii de teren care fac verificări.
De asemenea, acesta a mai spus că nu recepționează nicio lucrare care nu este conformă proiectului.
Te-ar mai putea interesa și: