Trotineta electrică de București era, până la această fotografie, un mijloc de locomoție urban oarecum ușor de catalogat. În principiu, duce omul din punctul A în punctul B al orașului. Sigur, nu-i chiar atât de simplu precum pare, atât pentru trotinetiști, cât (mai ales?) pentru ceilalți participanți la trafic.
Uneori, trotineta electrică și omul aferent o apucă pe trasee decente, dar alteori (deseori?) mai că-ți sare în spinare pe trotuare, iar sperietura e așa de mare că mai că-ți sparge ouăle din sacoșa cu care abia ai ieșit de la Mega.
Dar, de departe, în orașul nostru București, cea mai mare problemă cu trotinetele a devenit parcarea lor. În curând, o să fie un issue la fel de big pe cât la mașini.
Uneori răsfirate, alteori adunate în gașcă, le poți găsi abandonate sau azvârlite absolut oriunde prin București: la intrarea în parc, în fața și în spatele mașinii tale parcate (regulamentar, normal), de trebuie să te lupți 10 minute cu ele ca să poți ieși.
Mai poți găsi trotinete electrice lăsate aiurea la ieșirea din scara blocului, pe mijlocul străzii, pe mijlocul trotuarului și, cu ocazia acestei imagini, direct în pom.
Acest neașteptat, extraordinar, nemaivăzut și nemaipomenit fruct magnific copt prematur a fost întâlnit în drum de un membru al comunității „Ai parcat ca un 🐂 București”. (Aici nu am cenzurat! Doar ne place că există emoticon 🐂 pentru „bou”💁♀️)
A fotografiat și a întrebat, firesc, grupul:
Voi unde mai parcați trotinetele?
Și-au început să curgă comentariile, din care spicuim câteva preferate:
Asta nu e parcată, e la încărcat cu energie verde!🤣🤣
Mai bine în copac decât pe mijlocul trotuarului sau pe mijlocul străzii!
Ce e, totuși, de remarcat este combinația de tehnică, străduință și forță de care a dispus „parcatorul”: trotineta electrică este, totuși, o dihanie care poate să cântărească niște zeci de kilograme! Poate că aceasta e dintre cele mai subțirele, dar chiar și în această situație, tot vorbim despre 13-15 kg! Urcate toate în copac!
Îți recomandăm să citești și: