Un frizer a vrut s-o învețe meserie, gratis, pe o femeie care cerșea la semafoarele din București. Doar că ea dorea bani, așa că l-a salutat și a plecat

18 iul. 2023
32358 Afișari
Un frizer a vrut s-o învețe meserie, gratis, pe o femeie care cerșea la semafoarele din București. Doar că ea dorea bani, așa că l-a salutat și a plecat
Un frizer a vrut să o învețe meserie pe o femeie care se deghiza în mim și cerșea la semafoarele din București. Deranjată că nu i-a dat bani, l-a salutat și a plecat. Sursa foto: Captură video Facebook/ Adrian Niculescu

Proprietarul unei frizerii din București i-a oferit unui femei care cerșea șansa de a o învăța, în mod gratuit, să practice o meserie. Doamna, fără pic de interes, i-a făcut cu mâna și a mers la mașina următoare, cu speranța că, de data aceasta, va primi bani.

„Banii îi ajută azi, mâine vor fi din nou în stradă”

Adrian Niculescu, un speaker motivațional și un frizer din București, a postat un clip video pe rețelele de socializare, în care a prezentat ce i s-a întâmplat în timp ce aștepta la semafor.

Bărbatul aștepta culoarea verde a semaforului când, din senin, a apărut o femeie costumată în mim care aștepta să primească câțiva bani datorită deghizării și prestației. Prestația a constat în faptul că nu a scos niciun cuvânt, ci a folosit doar gesturi pentru a comunica.

Adrian i-a propus femeii să vină cu el pe Șoseaua Ștefan cel Mare, acolo unde are frizeria, pentru a o învăța să tundă și, poate, pentru a-i găsi un job.

Sărut-mâna, dacă v-aș învăța meserie gratis, ca să nu mai stați aici, nu ar fi mai bine? Am aici școala, la Bucur Obor. Vă învăț gratis, nu trebuie să plătiți nimic” i-a spus Adrian femeii.

Femeia costumată, vâzănd că șoferul nu are de gând să îi ofere bani, a zâmbit forțat, a făcut cu mâna și a plecat spre umătoarea mașină.

Ulterior, Adrian Niculescu le-a transmis oamenilor că, în loc să le ofere bani persoanelor care cerșesc, mai bine le-ar oferi un loc de muncă, sau i-ar învăța să facă ceva productiv.

El i-a oferit o șansă doamnei, însă, aceasta s-a obișnuit să primească bani de la șoferi și a refuzat posibilitatea de a-și câștiga existența muncind.

Dacă vrei să îi ajuți pe oamenii nevoiași, oferă-le o slujbă de unde își pot câștiga singuri pâinea. Banii îi ajută azi, iar mâine vor fi din nou în stradă. Suntem nepăsători. Trist!” a scris Adrian Niculescu în încheiere.

Clipul video a fost vizionat de mii de internauți

Mii de internauți au vizionat clipul video postat de Adrian Niculescu pe platformele de socializare. Unii dintre ei au fost de acord cu mesajul transmis de frizer și au spus că, într-adevăr, multe persoane nevoiașe refuză să muncească pentru a primi bani.

De asemenea, alții au spus că ceea ce face doamna respectivă este numită artă stradală și că aduce zâmbete pe fața trecătorilor.

Câteva dintre comentarii

  • „Exact, ai dreptate. Părea deranjată că i-ai propus un loc de muncă…” – V. C. C.
  • „Faptul că tu consideri că cerșește este ok, faptul că foarte multă altă lume consideră că nu cerșește și că este o formă de artă, este iarăși ok…ideea e să nu punem anumite etichete asupra cuiva prin prisma percepției personale. Ține-o pt tine. Este alegerea fiecăruia ce vrea sau îi place să facă. Peace!” – R. A.
  • „Frate, asta nu cerșește… aduce un zâmbet pe fața omului. Nu ți-a băgat mâna în buzunar… Despre ce vorbim….. și afară sunt din ăștia începând din Italia până în Anglia… nu văd care e problema… Artă stradală.. ” – N. B.

Te-ar putea interesa și:

Cookies