Un fotbalist milionar ridică o construcţie-fantomă chiar sub nasul primarilor, în buricul Capitalei

Un fotbalist milionar ridică o construcţie-fantomă chiar sub nasul primarilor, în buricul Capitalei

Cunoscută sub numele de Magazinul Kilometrul 0, uriaşa hală din spatele magazinului Unirea a fost lăsată în paragină mai bine de 20 de ani, însă a intrat în atenţia publică atunci când, pe acoperişul imobilului, au fost înălţate mai multe armături care vor constitui stâlpii de susţinere ai unei viitoare construcţii.

De câteva săptămâni, muncitorii lucrează la demolarea cupolei fostului Circ al Foamei, după ce, anul trecut, au fost demarate lucrările de reamenajare interioară a imobilului. Pe şantierul-fantomă nu există vreo informaţie despre numele firmei constructoare sau despre vreo autorizaţie de construcţie. Întrebat ce va lua locul fostului Circ al Foamei, un muncitor a spus că se lucrează la un mall, scrie adevarul.ro.

Problema construcţiei devine cu atât mai suspectă cu cât nu există niciun Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care să ateste legalitatea şantierului. Arhitectul-şef al sectorului 3, Ștefan Dumitraşcu, a declarat că „sigura aprobare pe care firma a primit-o este de a reabilita clădirea deja existentă“. El a adăugat că „dacă s-au apucat să construiască ceva, este de competenţa Primăriei Municipiului Bucureşti“.

De partea cealaltă, Gheorghe Pătraşcu, arhitectul-şef al oraşului, susţine că nu Primăria Capitalei trebuie să aprobe un PUZ la Circul Foamei, ci administraţia sectorului 3.

Aurel Muntean deţine şi Magazinul Victoria şi Halele Unirea din Bucureşti, Hotelul Împăratul Romanilor şi centrul comercial Dumbrava din Sibiu, dar şi alte peste 400 de spaţii comerciale aflate în restul ţării.