ARHIVA B365

Un fost ofiţer DNA, condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea infractorului

Dan-Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara in cadrul DNA, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Instanta a decis sa deduca din pedeapsa aplicata durata retinerii de 24 de ore din 19 martie 2014 si arestul preventiv de la data de 4 aprilie 2014 la 10 iunie 2015.

Sentinta a fost data vineri de Curtea de Apel Bucuresti, iar decizia instantei fiind definitiva, informeaza Mediafax, citat de HotNews.ro.

De asemenea, Sorin Florea, fost comisar general al Garzii Financiare, Ciprian Mihail Fronea, fost comisar sef al Garzii Financiare Constanta si Eduard Cristian Tomescu, fost comisar in cadrul Garzii Financiare, au primit fiecare cate un an de inchisoare, instanta amanand aplicarea pedepsei pentru o durata de doi ani ce reprezinta termen de supraveghere.

Curtea de Apel Bucuresti a mai hotarat ca pe durata termenului de supraveghere cei trei trebuie sa se prezinte la serviciul de probatiune, la datele fixate de acesta, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte, in prealabil, schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste cinci zile, precum si intoarcerea, sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor de existenta.

Instanta a mai decis ca fiecare dintre cei patru sa achite suma de 25.500 de lei cheltuieli judiciare.

In luna mai 2014, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata a celor patru. Astfel, Dan Emil Manolachi a fost trimis in judecata pentru folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si pentru favorizarea faptuitorului, iar Sorin Florea, Ciprian Mihai Fronea si Eduard Cristian Tomescu, pentru complicitate la infractiunea de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si favorizarea faptuitorului.

Potrivit unui comunicat DNA, in zilele de 7 si 8 iulie 2012, Dan Emil Manolachi, in calitatea sa de comisar sef in cadrul DNA – Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, a furnizat, pe circuitul format din Ciprian Fronea, Sorin Florea, Eduard Tomescu, informatii nedestinate publicitatii, care vizau aspecte esentiale ale unui dosar instrumentat de unitatea de parchet din care facea parte.

Aceste informatii reprezentau: continutul denuntului care a stat la baza inregistrarii dosarului, solicitarea si dispunerea autorizatiilor de interceptare de catre instanta de judecata, rezultatul activitatilor infractionale monitorizate urmare a autorizarii de catre instanta, aspecte de ordin tactic privind ancheta si realizarea momentelor operative.

¬Prin aceste actiuni, inculpatul Manolachi Dan Emil a urmarit sa obtina pentru sine de bunuri necuvenite in valoare de 250 lei, precum si ca autorul infractiunii de coruptie sa evite prinderea in flagrant delict. Actiunile desfasurate de inculpatul Manolachi Dan Emil au condus la ingreunarea cercetarilor si implicit la acel moment, la obtinerea de foloase necuvenite pentru altul, reprezentand obiectul infractiunii de coruptie si anume suma de 200.000 euro¬, se arata in comunicatul DNA.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button