ARHIVA B365

Un fost judecător, trimis în judecată, după ce a primit mită materiale de construcţie şi un cavou

FIERARU ŞTEFAN, fost judecător la Curtea de Apel Ploieşti, în prezent avocat în cadrul Baroului Prahova, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploieşti. Fostul judecător este acuzat de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În cursul anului 2008, inculpatul Fieraru Ştefan, în calitate de judecător la Curtea de Apel Ploieşti, a pretins şi primit de la o persoană (denunţător în cauză), foloase materiale, constând în contravaloarea materialelor de construcţie şi manopera unor lucrări efectuate la două imobile deţinute de magistrat şi familia acestuia în municipiul Ploieşti, precum şi contravaloarea unei racle edificate în incinta unui cimitir din municipiul Ploieşti, toate în valoare de 231.443 lei.

În schimbul acestor foloase, inculpatul a promis denunţătorului că îşi va exercita influenţa pe lângă judecătorii din cadrul Tribunalului Prahova care aveau spre soluţionare o cauză penală în care denunţătorul avea calitatea de inculpat, în scopul adoptării unei soluţii favorabile acestuia din urmă.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile ce aparţin inculpatului Fieraru Ştefan, până la concurenţa sumei de 231.443 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Ploiești, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, anunţă DNA, într-un comunicat de presă remis marţi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button